Här är spelarna som kan bli Sveriges bästa spelare i division 2

By on 15 oktober, 2020

Unibet presenterar idag de nominerade spelarna i Unibet 2:an, tävlingen där spelare från samtliga division 2-serier tävlar om den prestigefyllda titeln som Sveriges bästa spelare i division 2. Med hjälp av tränare, sportchefer och journalister från hela landet har spelarna valts ut från de olika serierna.

…………….

De nominerade spelarna i division 2 Södra Svealand är:

Bästa målvakt:
Nahir Saliba, Assyriska FF, Gustav Jansson, Värmbols FC, Steffen Kraus, BK Forward

Bästa back:
Adrian Petersson, Åtvidabergs FF, Adi Tahirovic, Assyriska FF, Felix Bindelöv, BK Forward

Bästa mittfältare:
Hugo Rödlund, IFK Eskilstuna, Josh Bragg, Åtvidabergs FF, Ruben Lindström, Tyresö FF

Bästa anfallare:
Antonio Yakoub, Assyriska FF, Josef Ibrahim, BK Forward, Aziz Ada, Newroz FC

…………….

Sedan starten 2003 har Unibet 2:an satt fokus på division 2-fotbollen i Sverige, genom att utse och prisa säsongens bästa spelare. Även denna höst kommer de som utmärkt sig mest att få den uppmärksamhet de förtjänar, en ovanlig säsong till trots.

– Det är ett speciellt år och annorlunda förutsättningar med enkelserier. Men det var självklart för oss att genomföra Unibet 2:an för 18:e året i rad, och gensvaret under nomineringsfasen har varit minst lika starkt som tidigare, säger Henrik Holm, projektledare för Unibet 2:an.

Under höstens juryarbete har klubbarnas tränare och sportansvariga tillsammans med sportjournalister från hela landet bidragit med sin expertis. Över 200 spelare har omnämnts under processen, och nu står det klart vilka som är nominerade från varje regionsserie.

– Vi är extremt stolta över att få presentera årets nominerade. Som alltid är det en härlig mix av profilstarka och rutinerade division 2-rävar tillsammans med nya talanger, som vi garanterat får se högre upp i seriesystemen framöver, säger Henrik Holm.

I nomineringsfasen har tre spelare från varje lagdel nominerats från varje division 2-serie. I nästa steg presenteras säsongens bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare i varje serie. Utifrån dessa utses en slutvinnare på varje position. Dessa vinnare kommer då kunna titulera sig Sveriges bästa spelare i division 2.

Slutvinnarna får 15 000 kr var, där 10 000 kr går till föreningen och 5000 kr går till spelaren. Sedan starten 2003 har Unibet delat ut över 1 000 000 kronor till landets division 2-föreningar.

Regionalt | Sport
Örebronyheter

Källa Unibet

You must be logged in to post a comment Login