Här brister SJ:s service – Att tänka på för alla som tar SJ-tåget.

Av på 23 april, 2013

Ersättningsbussen lämnade Sala innan resenärerna kommit!
Nu ska jag berätta hur det gick att åka tåg när det blev nästan helt stopp i tågtrafiken vid Knivsta idag: Jag åkte med tåg 41 från Dalarna i fredags.Tågpersonalen talade om att tåget skulle gå via Västerås till Stockholm. De som skulle till Uppsala, Arlanda, Knivsta och Märsta skulle stiga av i Sala och därifrån skulle en buss avgå mot Uppsala. Vi var ca 100 personer varav många skulle till Arlanda som klev av i Sala för att åka vidare.
. Vad hände? Jo, precis när vi kom ut på stationsplanen såg vi bussen åka iväg troligen utan passagerare. En resenär som måste komma till Arlanda i tid kontaktade desperat tågpersonalen på regionaltåget mot Västerås. Hon tog sig an problemet genom att kontakta trafikledningen, varvid det framkom att bussen då kommit till Heby. Bussen förmåddes vända och kom tillbaka till Sala. Det tog förstås ett bra tag att lasta in alla passagerarna och bagaget i tvåvåningsbussen, som kom iväg ca 35 min efter tåget ankomst. Den skamsne föraren öppnade endast en dörr. Bussen kom dock fram till Uppsala ca 1 tim sent för vidare färd till Arlanda.
En viktig anledning till att det blir så här är att det inte finns någon personal på stationerna. Det har jag många gånger under de senaste åren fått erfara med liknande effekter. Det borde åtminstone ingå i tågpersonalens uppgift och ansvar att förvissa sig om att allt fungerar med ersättningstrafik. Nu är det resenärerna som får ta tag i problemet. Det fälldes många negativa kommentarer om SJ bland de väntande. Ännu ett antal tappade förtroendet för järnvägen.”

Resenär HH, Leksand

Lång väntan på ersättningsbuss i Gävle!
”Jag åker vanligen bil men i fredags valde jag och min bror att ta tåget från Stockholm till Bollnäs. Vi tog avgången 19.22 med planerad ankomst till Bollnäs 22.12 efter byte från SJ-tåg till ett regionaltåg i Gävle.
SJ-tåget blev försenat redan vid avgången från Stockholm. I Uppsala var förseningen drygt 60 minuter. Vi kom fram till Gävle cirka 22.00 och vi insåg att tåget till Bollnäs redan hade gått. På tåget hade vi informerats om att vi skulle få åka buss från Gävle.
Efter drygt en halv timme kom en person från Tågkompaniet och berättade att bussen var planerad att komma kring 23.00. Den kom några minuter före elva och vi kom fram till Bollnäs cirka 24.00, nästan två timmar försenade. Nästa gång vi åker hem till Bollnäs blir det bil igen!”

Resenär JÖ Stockholm

Dessa två fall är inte unika på något sätt. SJ har ingen personal på stationerna. De följer inte upp att alla resenärer kommer med ersättningsbussen. Det ansvaret ligger heller inte på bussförarna. Att resenärerna fick vänta i kylan i Gävle måste ha berott på att bussen inte beställdes när tåget var en timme sent i Uppsala utan först när det kom fram till Gävle.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in