Häst | Dags för final i Swedish Eventing Trophy

By on 29 augusti, 2016
Katrin Norling och Zarina Cora, förra årets segrare.

Segersjö utanför Örebro slår upp grindarna för internationell fälttävlan, final i Swedish Eventing Trophy och lantlivsmässan under Segersjödagarna första helgen i september.

Swedish Eventing Trophy är fälttävlans egen serietävling och rids i år med två deltävlingar och en final. Serien rids både i tvåstjärnig och enstjärnig klass. Alla ekipage som startat i något av de två kvalen är välkomna att starta i finalen där fina prispengar finns att rida om. Den som vinner Swedish Eventing Trophy tvåstjärnig kan stoppa en check på 80 000 kronor i fickan.

Årets andra deltävling vanns av Frida Andersén och Herta som en av uppladdningarna inför OS i Rio. Ekipaget kommer dock inte till finalen.

I deltagarlistan för året fälttävlan på Segersjö finns ekipage från Sverige, men också från alla de nordiska grannländerna. Finalen rids i det som kallas ”kort fälttävlan”, med terrängen som avslutande moment på söndagen. Banbyggare i den tvåstjärniga klassen är rutinerade Per Magnusson.

I finalen startar deltagarna om med noll fel. I startfältet finns bland andra landslagsryttarna Anna Freskgård och Erika Sjöström, förra årets svenska mästare för young rider, och Selma Hammarström, EM-bronsmedaljör på ponny förra året, som nu startar på häst.

Terrängbanan går som vanligt på Segersjö genom herrgårdens trädgård, i parken och i skogen. Flera av hindren ligger i klunga kring herrgården och är lätt överblickbara för publiken. Inga stora förändringar av banan är planerade i år, men den som vill kan tjuvkika på det som ska bli ett nytt spektakulärt vattenhinder till nästa års tävlingar.

Segersjö med Robert och Ann Montgomery-Cederhielm som arrangörer har samlat på sig mycket erfarenhet och rutin. Den första tävlingen arrangerades 2000 och med korta uppehåll har det varit fälttävlan på Segersjö sedan dess.

Det ska bli roligt att välkomna både ryttare och publik till Segersjö i år också, säger Ann Montgomery-Cederhielm. – Fälttävlan är alltid spännande och för dem som inte vill titta på hästtävlingarna finns här mycket annat att göra under dagarna.

Segersjödagarna innehåller något för hela familjen. Det är lantlivsmässa med ett 70-tal utställare, En smak av Närke i saluhallen, föreläsningar, agility, ridborgarmärkestagning och polishundsuppvisning bland mycket annat.

Segersjödagarna slår upp grindarna för publiken klockan 10:00 både lördag och söndag.

Program internationell fälttävlan med Swedish Eventing Trophy Final
Lördag 3 september 8:00 Dressyr för CIC** och CIC*
14:00 cirka Banhoppningsprovet inleds
Söndag 4 september 11:00 cirka Terrängritten inleds med CIC*, därefter CIC**
Prisutdelning direkt efter terrängritten vid hoppbanan

Sport | Häst länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login