Hästsport – Finalen i Stjärnornas hoppning görs om dressyrmoment läggs till

By on 21 november, 2016
Dressyrmoment läggs till i finalen av Stjärnornas hoppning.

För att öka säkerheten i Stjärnornas hoppning införs Caprillibedömning i finalen på torsdag under Sweden International Horse Show, hoppmomentet förändras med färre och enklare hinder till förmån för enkla dressyrmoment.

Syftet bakom Stjärnornas hoppning har varit att visa upp den sport vi älskar för en bredare publik, men inget är viktigare för oss som arrangör än hästarnas välmående och ryttarnas säkerhet, säger Ulf Rosengren, ordförande SIHS.

De scener som visas upp i ett klipp från TV-serien Stjärnhoppningen är något som ledningen för Sweden International Horse Show beklagar.

Det har hänt och det är inte bra, men det speglar inte helheten av ryttarnas utbildning. Det här är nybörjarridning och tyvärr kan sådant här hända, säger Ulf Rosengren, ordförande SIHS.

Allt som kan göras för att undvika detta måste åtgärdas. Hästarnas välmående och ryttarnas säkerhet måste hela tiden vara i fokus. Det vidtogs åtgärder direkt efter händelsen på ridskolan, både i träningen, av hästar och i finalupplägget, fortsätter Ulf Rosengren, ordförande SIHS.

Nu förändras också finalen av Stjärnornas hoppning under SIHS på Friends Arena.

Vi tar alla synpunkter på största allvar. Det som går att rätta till har Lena Bredberg, som den erfarna tränare hon är, nu gjort genom att ta bort hoppning på tid. Hon har även lagt till ett lydnadsmoment i tävlingen, så kallad Caprillibedömning, där hoppningen minskas till förmån för enkla dressyrmoment, säger Ulf Rosengren.

Sport | Hästsport
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login