Hattrick från Besara fällde IFK Göteborg

By on 16 juli, 2017

Idag tog Örebro SK emot IFK Göteborg hemma på Behrn Arena för ett mittenmöte i fotbollsallsvenskan.

Örebro satte full fart direkt från start med ett roligt offensivt spel vilket redan i den 10:e minuten gav resultat då Nahir Besara tryckte till och satte sitt första skott för dagen och gav Örebro ledningen med 1–0.

I den 16:e minuten var det dags igen då Nordin Gerzic efter att han snappat upp en boll som kom ut efter en Göteborgsbrytning och klippt till direkt så var ställningen 2–0 till Örebro.

Bara fem minuter senare i den 21: a minuten blir Besara frispelad och med bössan redan inskjuten så satt 3–0 till Örebro som en smäck.

Men Besara var inte klar för dagen och i den 35:e minuten spelas han fram av Maic Sema och 4–0 och hattricket för Besara är ett faktum.

Detta resultatet stod sig sedan hela första halvlek ut och Örebro fick gå till halvtidsvila med en fyramålsledning efter att mer eller minder kört över Göteborg.

Efter halvtidsvilan kom Göteborg ut med något högre fart under skorna och även om Örebro hade stort bollinnehav var det ändå Göteborg som fick de vassare chanserna, och i den 60:e minuten slog David Boo efter en hörna in Göteborgs första mål 4–1.

Bara sex minuter senare i den 66:e minuten var det dags igen då Hýsen fällts i straffområdet av Jansson. Emil Salomonsson gjorde sitt jobb och satte 4–2 målet på en lös men välplacerad straff.

Detta resultat stod sig sedan till slutsignalen och även om det fanns en del chanser åt båda hållen så slutade matchen 4–2.

Jag ställde frågan efter matchen mot Hammarby om målkrampen var tillbaka för Örebro, och om jag skall se dagens match som ett svar på den frågan så är svaret ett rungande NEJ.

Det var också roligt att se Kennedy tillbaka på plan under match och jag måste säga att han såg spelsugen ut efter att ha blivit inbytt 69:e minuten.

Och vist känns bra att ÖSK börjat vinna hemma och att spelet idag var så pass underhållande att jag stundtals kunde glömma regnet som strilade över mig.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Fotboll Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login