Hela kulvertsystemet på USÖ är nu låst

Av på 24 juni, 2020
Arkivbild

Från och med onsdag 24 juni låses samtliga dörrar och hissar till kulvertsystemet på USÖ, för allmänheten finns fortsatt tillgång till patientbiblioteket och lunchrestaurang Matkällaren via hiss och trappa.

De verksamheter som berörs är patientbiblioteket och lunchrestaurangen Matkällaren. Biblioteket nås via trappan eller glashissen från Gallerian i M-huset. För den som vill ta sig till Matkällaren i B-husets kulvertplan kan fortsatt åka hiss till entréplan och därefter ta trappan ner till Matkällaren. Den som har behov av att åka hiss hela vägen ner kan ta hiss B2, som finns mellan B-huset och O-huset.

Bakgrunden till låsningen är att gångavstånden till utrymningsvägar är för långa för allmänheten och därför har man valt att stänga kulvertsystemen på USÖ. Detta ger även ökad sekretess och integritet för patienter som transporteras mellan vårdavdelningar samt en tryggare arbetsmiljö för personalen då obehöriga inte längre har tillgång till kulvertsystemet. Tidigare har kulvertsystemet i A, F och M-huset låsts och nu är hela kulvertsystemet låst.

Lokalt | Universitetssjukhuset Örebro
Örebronyheter

Källa Region Örebro Län

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in