Hela Sverige plockar skräp – nu har anmälan öppnat till Håll Sverige Rent-dagen

Av på 27 augusti, 2021
Foto: Emma Grann

Gör något stort – plocka lite skräp! Den 18 september är det dags för den årliga Håll Sverige Rent-dagen, då hela Sverige samlas, från norr till söder, gammal som ung för att plocka skräp. Tillsammans är vi en rörelse som tröttnat på skräpet och tar saken i egna händer – bokstavligen!

– Vi är många som har tröttnat på skräpet och bokstavligen vill ta saken i egna händer. Förra året hade vi över 80 000 anmälda skräpplockare till Håll Sverige Rent-dagen! I år vill bli ännu fler, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent. 

Del av World Cleanup Day

Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day, då miljontals människor över hela världen alltså är ute samma dag och plockar skräp. 

Anmälan öppnade den 25 augusti

Den 25 augusti öppnade anmälan på www.hsr.se/18september. Man kan man anmäla sig själv, en mindre grupp, eller skapa ett (öppet eller stängt) event. Öppna event kan andra anmäla sig till och de kommer synas på Håll Sverige Rents hemsida. Alla som anmäler sig, har möjlighet att beställa ett gratis skräpplockarpaket med handskar och påsar för upp till 20 personer. Först till kvarn-principen gäller!

Regionalt
Örebronyheter

Källa Håll Sverige Rent

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in