Helene Ripa avslutar IPC VM med brons.

Av på 6 mars, 2013

Det blev ett svenskt VM-brons i längdskidor till Helene Ripa under IPC VMs sista tävlingsdag i Sollefteå. Ripa hade en hård kamp om tredjeplatsen och gick vinnande ur striden, det blir Helene Ripas andra medalj i VM – och Sveriges tredje.
– Brons – det är inte så tråkigt, säger Ripa.

– Den här gången så disponerade jag loppet rätt. Gick ut lugnt och tryckte på senare. Det blev tyngre efter 2-3 km, när alla backarna kom. Men sen låg jag på och tryckte allt in mot mål – och det räckte, säger Helene Ripa.
Det var en tight kamp mot vitryskan Varona Larysa, men Helene fick tids-rapporter som gav henne extra krafter i striden.
– Jag vet att den sista sträckan är min starka del av banan – och jag var så trött – men jag kände att det verkligen kunde gå. Och upp mot mål kände jag att det nästa lyfte när jag stakade och då kände jag att jag hade det, fortsätter Ripa.
På plats fanns även sportchef Hans Säfström:

– Det är en ynnest att få vara på plats och uppleva sånt här. Det är idrottens absoluta höjdpunkter, kommenterar Säfström.

Resultat och tider i Helene Ripas lopp:

  • 1
  • 110
  • Kononova Oleksandra
  • UKR
  • CC Middle
  • 15:58.9
  • 00:00.0
  • 2
  • 109
  • Batenkova Iuliia
  • UKR
  • CC Middle
  • 16:02.1
  • 00:03.2
  • 4
  • 106
  • Varona Larysa
  • BLR
  • CC Middle
  • 16:46.4
  • 00:47.5

Resultat och tider för alla åkare:
http://speaker.quicktiming.no/Main?eventUID=2551

Även Zebastian Modin var ute i spåret och idag tillsammans emd sin guide Albin Ackerot och de hamnade även i en hård kamp om bronset som landade i en en fjärdeplats.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in