Hemmapremiär och derby för Örebro Volley!

By on 11 oktober, 2019
Foto: Karl-Johan Sandberg - Arkivbild

Det kan inte bli så mycket bättre start än med ett spännande och hett derby direkt i hemmapremiären, båda lagen vann sina seriepremiärer helt enligt plan så lagen kommer till matchen med ett högt självförtroende och vill säkerligen fortsätta på vinnarspåret.

Vi frågar tränaren Jonas Svantesson ett par snabba frågor om hemmapremiären och derbyt.

Hur känns det i laget inför hemmapremiären?
– Taggat, vi fick en ganska behaglig premiär där Linköping inte kom upp till den nivån som de kan och nu känns det på tjejerna att de vet vad som kommer på fredag och jag hoppas att vi kan hålla taggningen och känslorna i styr. Lindesberg har avklarat sin hemmapremiär och efter en lite nervös start så tog Linde kommandot mot Svedala och vann med 3-1, så jag kan tänka mig att de kommer hit med axlarna nere och vill spela så avslappnat som möjligt om det går i ett derby.

Vad har du sett av årets upplaga av Lindesberg?
– Vi mötte dem på försäsongen och de tre nya importerna Katarina Janssen, Laura Jeeks och Braedyn Tutton kommer att ställa till det för alla lag i serien. Mycket av deras spel kommer att kretsa kring dessa tre så klart, de har en tunn trupp så den nya tränaren Jason Laffer har inte så mycket att byta med när det tar emot, men de kommer att bli samspelta och klarar de av att hålla belastningen på en bra nivå så kommer de att kunna överraska många i år.

Hur ska Örebro spela för att vinna hemmapremiären?
– Stabil servemottagning med ett balanserat anfall med en bra fördelning där vi vill sprida ut passen på många spelare och göra det så svårt som möjligt för Linde att försvara sig mot. Vi har bra anfallsutvägar på alla positioner och det är ett av de stora målen med vårt spel i år att vi ska kunna spela ett variationsrikt anfallsspel där många ska vara delaktiga och göra det svårläst för motståndarna. Sen gäller det att vi klarar av att kontrollera våra känslor, det är ett hett hemmaderby där känslorna kommer att åka berg och dalbana, där enkla misstag kommer att varvas av häftiga enskilda prestationer, hur vi hanterar detta kommer att bli helt avgörande för matchens utgång.

Vad ska publiken i Idrottshuset förvänta sig av denna hemmapremiär?
– Två lag som absolut inte kommer att ge sig, det kommer att bli otroligt spännande och med största sannolikhet så kommer det bli en lång fredagskväll med mycket dramatik. Inget av lagen har satt sitt spel till fullo så publiken kommer att slitas mellan hopp och förtvivlan, precis som det ska vara i en hemmapremiär och ett hett derby.

I veckan fick vi också det glädjande beskedet att Ivonee Montaño blivit spelklar!

Vi ser dig gärna på plats i Idrottshuset imorgon, hälsar Örebro Volley.

Sport | Volleyboll
Örebronyheter

Källa Örebro Volley

You must be logged in to post a comment Login