Herrlandslaget föll mot Tjeckien i EFT

By on 16 oktober, 2021
Foto: Cesky Florbal/Martin Flousek

Herrlandslaget föll under lördagskvällen mot värdnationen Tjeckien i Euro Floorball Tour, slutresultatet skrevs till 6-3 i Tjeckiens favör.

”Det är ingen bra match av oss”, säger förbundskapten Thomas Brottman.

Det var Sverige som öppnade målskyttet i lördagens möte mot Tjeckien men därefter kom mycket att handla om värdnationen som till slut kunde vinna med 6-3.

– Det är ingen bra match av oss. Stundtals tycker jag att vi snuddar på svenskt landslagsspel men annars tycker jag att det är hafsigt och slafsigt. Vi springer in i deras dubblingar och deras ytor som de vill att vi ska komma i lite för enkelt. Det var inte bra idag, säger förbundskapten Thomas Brottman.

Men förlusten till trots så menar förbundskaptenen att laget kan använda kvällens match som en sorts wake-up call inför framtiden.

– På ett sätt var det någon sorts wake-upp call att vi kan inte tro att vi kan spela av matcher och vinna dem rätt enkelt på den här nivån utan vi måste spela på hundraprocent. Och någonstans tävla med oss själva och våra nivåer för att göra rätt saker därute.

Imorgon väntar den avslutande matchen i Euro Floorball Tour för herrlandslaget när man möter Schweiz, en motståndare som blir en ny bekantskap för förbundskapten Thomas Brottman.

– Det ska bli kul. Nu har vi mött Finland jättemånga gånger och nu mötte vi Tjeckien idag som var en helt annorlunda match än vad vi har erfarit tidigare, så det ska bli kul med en ny motståndare. Jag ser fram emot det, avslutar Thomas Brottman.

Matchfakta

Tjeckien-Sverige 6-3 (1-1, 3-1, 2-1)

Första perioden
0-1 (11.41) Markus Jonsson (Albin Sjögren)
1-1 (16.02) Ondrej Vitovec (Josef Rypar)

Andra perioden
1-2 (08.08) Jesper Sankell (Oskar Hovlund)
2-2 (08.26) Ondrej Nemecek (Josef Rypar)
3-2 (15.48) Matej Havlas (Adam Hemerka)
4-2 (18.10) Filip Langer (David Simek)

Tredje perioden
4-3 (15.03) Självmål
5-3 (19.33) Filip Langer
6-3 (19.36) Mikulas Krbec (Matej Havlas)

Sport | Innebandy
Örebronyheter

Källa Svensk Innebandy

You must be logged in to post a comment Login