HiQ expanderar i Örebro efter förvärv av Headlight

Av på 18 juli, 2021
Foto; Jonas Bilberg

Tidigare i år förvärvades Headlight Group, bestående av Headlight och Relight, av HiQ. Ett förvärv som är en viktig del i HiQs expansionsresa och möjliggör för nya arbetstillfällen i Örebro, som är stora inom näringsliv och även som universitetsstad med Örebros universitet.

Man blir även en ännu starkare aktör med ett brett erbjudande inom IT, verksamhetsutveckling, projektledning, systemutveckling och webbutveckling för både privat näringsliv som offentlig
sektor.

– Att få ännu fler medarbetare på den svenska marknaden är grymt. Vi jobbar hårt med vår expansion i norra Europa och med det spelar ett utökande av medarbetare och kontor i Örebro en betydelsefull roll så att vi kan erbjuda våra kunder ännu mer innovativa lösningar, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

I mitten av april i år tillkännagav HiQ förvärvet av IT-specialisterna Headlight Group, bestående av Headlight och Relight, som en del av HiQs mål att positionera sig som det ledande tekniska konsultföretaget i norra Europa. Headlight AB grundades 2001 och är ett konsultbolag som under stark tillväxt har etablerat sig som IT-partner till framgångsrika företag och myndigheter.

Med sina kompetensområden, ledarskap samt verksamhets- och systemutveckling erbjuder
de ett helhetskoncept för digitalisering genom att hjälpa sina kunder hela vägen, från strategi och ledning till utveckling och förvaltning. Nu säger HiQ således hej till 100 nya medarbetare från Headlight, baserade i städerna Örebro, Västerås och Borlänge. I Örebro och Västerås teamar man upp med redan existerande HiQ-kontor medan i Borlänge blir man stadens första.

Headlight blir en del av HiQs expansionsresa som möjliggör för företaget att ta sig an än mer kunder och öka expertisen inom just ledarskap samt verksamhets- och systemutveckling.

– Roligt att vi med Headlight kan addera en fantastisk personalstyrka med grymma kompetenser samt ökad närvaro i Örebro, som är en viktig stad för HiQ. Headlights kundbas och meriter gör hela HiQ och vårt kontor i Örebro starkare, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Med förvärvet och sammanslagningen kommer även ett namnbyte, då Headlight AB byter namn till HiQ. Namnbytet ger ökad styrka även för befintliga kunder med än mer kompetens i ryggen. Man öppnar även upp för en ökning av kunder i staden med omnejd. Headlight kommer att spela en viktig roll när det gäller att expandera HiQ ytterligare på den svenska
marknaden och bli det ledande tekniska konsultföretaget i norra Europa. Därmed spelar Örebro en väsentlig roll och det öppnar även upp för arbetsmöjligheter i staden då Headlight kliver på HiQs expansionsresa framåt. Även som studentstad med Örebros universitet och vad gäller näringsliv är Örebro betydande. Det möjliggörs inte bara för nya arbetstillfällen utan också en potentiell väg in i arbetslivet för studenter via HiQ Leap, företagets traineeprogram som
lanseras våren 2022.

Lokalt i Örebro blir HiQ efter förvärvet av Headlight en ännu starkare aktör med ett brett erbjudande inom IT, verksamhetsutveckling, projektledning, systemutveckling och webbutveckling för både privat näringsliv som offentlig sektor. Örebro har en stark tillverkningsindustri, med företag som Epiroc, och staden gynnas av HiQs tydliga position
inom teknikutveckling mot industrin. Inom HiQ finns även en tydlig satsning på affärsområdet Research & Technology, ett område som grundar sig i Research & Development men som för HiQ har utmynnat i ett större fokus på teknologi.

Ledare för affärsområdet på HiQ är Hanna Pehrson.

– HiQ är idag en stark partner för många ledande aktörer inom tillverkningsindustrin i Örebro. Sammanslagningen med Headlight gör att vi får ännu mer kraft till vårt erbjudande inom områden som sustainability, Industri 4.0, autonomous, produktutveckling och 5G-applikationsutveckling. Vi kan välkomna fler kunder till oss och skapa ännu mer

På HiQ förenklar vi människors liv genom att använda teknik, design och kreativitet för att utveckla smarta lösningar, affärer och varumärken. Vi är övertygade om att teknikutveckling är det bästa sättet att göra världen bättre, mer hållbar, enklare, säkrare – och roligare.

Från fyra personer år 1995 är vi idag ett konsultbolag i fem länder med över 1 500 briljanta utvecklare, ingenjörer, kreatörer och strateger.

– Sedan 2020 ägs vi av Triton, vår bas är i Norden men våra lösningar finns över hela planeten.
arbetstillfällen. Det gör att vi kommer in som en ännu viktigare spelare för industri och näringsliv i Örebro, säger Hanna Pehrson, Business Line Director Research & Technology på HiQ.

– Det här blir betydande för Örebro, tillsammans har vi en mycket spännande position och vi bygger en fantastisk arbetsplats för alla som vill vara med i digitaliseringens framkant. Vi har ett stort rekryteringsbehov så det leder till många nya jobbtillfällen – vi behöver fler duktiga personer som ansluter till oss, avslutar Per-Olof Rosén, tidigare VD för Headlight, nu sitechef för HiQ i Örebro.

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

Källa: HiQ

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in