Hit reste svenskarna under midsommarhelgen

By on 29 juni, 2022

Midsommarhelgen är en av årets största resehelger, då svenskar åker land och rike runt för att fira med släkt och vänner. Ny mobildata från operatören Tre visar dock att det främst var närområdet som lockade när storstadsborna i helgen åkte iväg för att fira midsommar.

Gigantiska stänger och ring efter ring med dansare i folkdräkt är sinnebilden för midsommarfirande i Sverige och många tänker kanske på Dalarna som det ultimata midsommarresmålet. Men för de storstadsbor som lämnade hemkommunen för midsommarfirande på annan ort var det närområdet som lockade mest i helgen, enligt färsk mobildata från operatören Tre.

– Föga förvånande visar vår mobildata att midsommar är en stor resehelg, men mer överraskande är kanske att Stockholmarna, Göteborgarna och Malmöborna främst reste till de närliggande kommunerna när de skulle dansa kring stången. Det är inte Dalarna utan Huddinge, Kungsbacka och Vellinge som lockade storstadsborna mest, säger Lovisa van der Schoot, pressansvarig på Tre Sverige.

Genom att jämföra anonymiserade och aggregerade mobildata kring var storstadsborna befann sig dagarna innan midsommar jämfört med på midsommarafton, har operatören kunnat ta fram en topplista över populära midsommarresmål. De tio mest populära resmålen för Stockholmarna på midsommarafton ligger alla i närområdet, medan Göteborgarna och Malmöborna vågar sig litet längre bort – även om också de främst stannar kvar i regionen.

Topplistan – hit reste storstadsborna på midsommar

  Stockholmarna Göteborgarna Malmöborna
1 Huddinge Kungsbacka Vellinge
2 Norrtälje Mölndal Lund
3 Nacka Partille Trelleborg
4 Värmdö Kungälv Svedala
5 Haninge Lerum Burlöv
6 Järfälla Härryda Lomma
7 Solna Öckerö Staffanstorp
8 Ekerö Ale Helsingborg
9 Tyresö Varberg Kristianstad
10 Österåker Orust Kävlinge

Sverige
Örebronyheter

Källa: Tre Skandinavien

You must be logged in to post a comment Login