Hitta tusenlappar till semesterkassan – i ditt eget hem

Av på 23 juni, 2021

Semestertider innebär ofta fler utgifter och en mer avslappnad inställning till spontana inköp. För vem vill inte unna sig en extra glass eller en snygg baddräkt till stranden?

Vad de flesta inte tänker på är att det ofta ligger hundralappar, eller till och med tusenlappar, gömda hemma – det gäller bara att veta var man ska leta. Här är tre tips om hur du kan hitta dem och dryga ut kassan för fler glassar i sommar.

Svenskarnas semestertider närmar sig med stormsteg och oavsett om du satsar på hemester eller reser iväg är en extraslant i semesterkassan alltid välbehövligt. Trots att vi kanske inte tror det själva har många av oss har tillgångar gömda hemma, allt från bortglömd elektronik till utländska valutor. Tillgångar som bara väntar på att få omvandlas till semesterslantar.

– Samtidigt som semesterlängtan är starkt kan många säkert känna oro inför hur pengarna ska räcka till för alla extra utgifter. Att gå igenom sitt hem och göra en ordentlig rensning kan bidra till ett oväntat stort tillskott till semesterkassan. Vi på Swappie köper in begagnade mobiler och har hittills i år betalat ut 6 miljoner kronor till privatpersoner som sålt sin mobil till oss. Man kan tjäna upp till 7 200 SEK för sin mobil, säger Fanny Nyman, ansvarig för Sverige på Swappie.

5 tips om hur du kan dryga ut semesterkassan:

  • Sälj din gamla mobiltelefon
    Många har minst en trasig eller utbytt mobiltelefon liggandes i byrålådan. Hos tjänsten Swappie kan du få uppemot 7200 kronor för din gamla mobil. Därifrån säljs den vidare eller återvinns. Bra för både dig och miljön.

  • Växla in valuta
    Sverige är ett land i framkant när det kommer till kortbetalningar men i många andra länder används kontanter fortfarande friskt. I plånböcker, glasburkar och byrålådor hittar man inte sällan kontanter i andra valutor från tidigare utlandsresor. Leta upp, samla ihop och växla in. Summan är förmodligen större än du tror.

  • Sälj kläder du tröttnat på
    Helt ärligt, visst har du en hel del kläder som du inte använt på ett bra tag? Nu inför sommaren är den perfekta tidpunkten att rensa, fota och lägga ut till försäljning. Tänk på att sälja efter säsong, just nu är det sommarkläder som gäller.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Swappie

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in