H&M Foundation och WaterAid inleder nytt samarbete

By on 26 maj, 2017
WaterAids generalsekreterare Cecilia Chatterjee-Martinsen.
Foto: Oscar Segerström

H&M Foundation och WaterAid inleder nytt samarbete som kommer nå 150 000 människor med rent vatten och toaletter.

H&M Foundation och WaterAid inleder ett nytt treårigt globalt program för att förse några av världens fattigaste samhällen med rent vatten, toaletter och hygien. Totalt donerar H&M Foundation 60 miljoner kronor till WaterAids arbete.

WaterAid och H&M Foundation har samarbetat sedan 2013, ett samarbete som hittills har lett till att över 250 000 skolelever fått tillgång till rent vatten och toaletter. Samarbetet har även bidragit till att vatten och sanitet hamnat högre upp på den politiska dagordningen både i länderna där vi arbetat samt globalt.

I det nya programmet, som sträcker sig till 2020, donerar H&M Foundation ytterligare 60 miljoner kronor. Målet med programmet är att öka tillgången till rent vatten och toaletter i samhällen, hem, skolor och sjukvårdsinrättningar, vilket kommer leda till bättre hälsa och levnadsvillkor.

Inom ramen för samarbetet kommer WaterAid att arbeta i fyra länder; Etiopien, Kambodja, Pakistan och Uganda, men även bidra till utveckling över hela världen genom påverkansarbete.

Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare för WaterAid Sverige, kommenterar partnerskapet med H&M Foundation:

Varje dag dör 900 barn i diarrésjukdomar orsakade av smutsigt vatten och dålig sanitet. Genom något så grundläggande som förbättrad tillgång till rent vatten och toaletter hade många av dessa dödsfall kunnat undvikas. Tack vare stödet från H&M Foundation kommer vi kunna förändra hundratusentals människors liv i några av världens fattigaste samhällen. Det här programmet visar också hur en välriktad insats bidrar till något mycket större, uppfyllelsen av de globala utvecklingsmålen och WaterAids vision där alla, överallt, har tillgång till rent vatten, toaletter och bättre hygien, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen.

Diana Amini, Global Manager, H&M Foundation om samarbetet med WaterAid:

Bristen på vatten, sanitet och hygien är ett enormt problem för hela världen och har hög prioritet för H&M Foundation. Men det är inget som en enskild organisation eller ett enskilt företag kan lösa på egen hand utan det kräver samarbete, mellan politiker, organisationer, samhällen och företag. Genom vårt samarbete med WaterAid bidrar vi till att göra skillnad för människor och samhällen, men också till att driva förändring på global nivå, säger Diana Amini.

Världen
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login