Hockeyfonden öppnar upp för tredje året i rad

Av på 2 november, 2013

Skoda delar för tredje säsongen i rad ut en miljon kronor till svensk ungdomshockey. Genom Hockeyfonden uppmanas föräldrar, ledare och andra engagerade att söka pengar till allt från prova-på-utrustningar, slipmaskiner eller ekonomiskt bidrag till turneringar och fler istider. I år tillkommer även möjligheten att genom Most Valuable Parent, MVP, belöna de eldsjälar som stöttat ungdomsishockeyn på olika sätt.

Många ishockeyklubbar kämpar mot ekonomiska svårigheter. Bilföretaget Skoda startade Hockeyfonden 2010 för att hjälpa de ungdomsklubbar som kan behöva hjälp med allt från material till ekonomisk stöttning. En miljon kronor har delats ut per säsong, och nu fyller alltså Skoda på med ytterligare en miljon kronor och öppnar upp Hockeyfonden.se för tredje året i rad.

– Idag finns det över 40 000 ungdomsspelare registrerade hos Svenska Ishockeyförbundet. Många av dessa spelar i klubbar med små resurser. Hockeyfonden syftar till att lösa några av deras behov, säger Mikael Sandberg, ansvarig för Hockeyfonden på Skoda.

Skoda fick under förra säsongen in över 1 000 ansökningar och har totalt delat ut bidrag till över 200 ungdomsklubbar runt om i Sverige. I år ligger fokus på att öka kännedomen om satsningen och involvera ännu fler människor och klubbar.

– Vi ger stöd till ungdomshockeyn samtidigt som vi vill ge något tillbaka till de eldsjälar som hela tiden hjälper till att förbättra ungdomsishockeyn i Sverige. Därför har vi tagit fram Most Valuable Parent, MVP, för att visa att deras engagemang är otroligt viktigt, säger Mikael Sandberg.

Med MVP kan vem som helst nominera en person som gör extra mycket för ungdomsishockey i Sverige. Detta gör man genom Hockeyfondens Facebookvägg. Vinnare utses månadsvis och årsvis. De klubbar som vill söka pengar ur Hockeyfonden fyller i en ansökan på fondens hemsida. Varje månad väljer en jury ut de ansökningar som beviljas pengar. I juryn ingår som tidigare år bland andra Ishockeyförbundets utvecklings- och landslagschef Tommy Boustedt och bröderna Sedins föräldrar, Tommy och Tora .

– Skodas initiativ till att stötta och uppmuntra ungdomsidrotten via Hockeyfonden är ett föredömligt exempel på ett värdeskapande sponsorskap. Jag hoppas att fler klubbar tar chansen och söker pengar den här tredje säsongen. Vi vill att bidragen ska bli en energiinjektion för föreningar med små resurser och vuxna som jobbar gratis för att unga ska få spela ishockey, säger Tommy Boustedt , Ishockeyförbundets utvecklings- och landslagschef.

Förutom den miljon som Skoda har avsätter tillför företaget ytterligare 20 kronor för varje person som “gillar” fonden på hemsidan hockeyfonden.se. Den gånga säsongen “gillade” över 2 600 personer Hockeyfonden vilket motsvarade ett ytterligare tillskott på 52 000 kronor.

Sedan många år stödjer Skoda även svensk ishockey på elitnivå. Idag är företaget huvudsponsor till Svenska Ishockeyförbundet och därmed till Tre Kronor och Damkronorna, dessutom är Skoda sponsor till flera klubbar i elitserien och allsvenskan.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in