Högt tryck på resor under höstlovet

Av på 3 september, 2021
Gran Canaria

Just nu längtar många åter till solen och vaccinationen av svenskar har satt fart på bokningarna. Antalet resebokningar har ökat kraftigt. TUI har lagt in extra flygavgångar i programmet under höstlovet och framåt för att möta efterfrågan.  

Kanarieöarna och Cypern är populära resmål i höst, även bokningarna av resor till vintern ökar kraftigt och förväntas vara tillbaka på normala nivåer från jul och framåt.

Till hösten är de flesta svenskar vaccinerade vilket kan bidra till att allt fler nu bokar en resa. Försäljningen av höstlovsresor är sex gånger högre (500 procent) förra veckan om man jämför med samma försäljningsvecka förra året (2020), resebolaget TUI har även fem gånger mer kapacitet under höstlovet i år jämfört med höstlovet förra året. Vissa flyg är redan fullbokade, men ännu finns resor kvar. Nu adderar TUI ytterligare åtta höstlovsavgångar från  Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

De extrainsatta avgångarna går bland annat till Kanarieöarna och Cypern, två storfavoriter bland Svenskarna. Stränderna, stämningen och det solsäkra klimatet är några av anledningarna till att många väljer att åka till just dessa två resmål.   Men även tillgången på aktiviteter och vattensporter lockar.

– Vi är glada att så många svenskar får möjlighet att komma iväg och förlänga sommaren genom att resa till solen under höstlovet. Den ökande efterfrågan på resor har gjort att vi kunnat öka vårt utbud av resor, något som kan vara konsekvens av att fler är vaccinerade vilket underlättar resandet, säger Ronja Jakobsson presstalesperson på TUI.

Mest bokade under höstlovet

  • Gran Canaria
  • Cypern
  • Teneriffa
  • Lanzarote
  • Kreta

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa Tui

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in