Högt förtroende för den privata tandvården

Av på 22 mars, 2021
Arkivbild.

Kundnöjdheten för den privata tandvården ökar från redan höga nivåer, visar Svenskt Kvalitetsindex (SKI) undersökning. Förklaringen till de höga förtroendesiffrorna förklaras av en framgångsrik hantering av Covid-19.

– De höga förtroendesiffrorna är ett styrkebesked för branschen. Ett tydligt bevis på de privata tandvårdsföretagens förmåga att anpassa sig till coronapandemins förutsättningar. De största vinnarna i slutändan är den privata tandvårdens patienter, säger Merit Lindberg, vd för Privattandläkarna.

Undersökningen visar bland annat att 96 procent har högt förtroende för sin privata tandläkare. Den pekar också på en stark koppling mellan högt förtroende för den privata tandvården och förmågan att hantera utmaningar kopplade till Covid-19. Till exempel anser drygt nio av tio tillfrågade att de privata vårdgivarna hanterat Coronakrisen mycket bra.

– Undersökningen visar att den privata tandvården tar sitt samhällsansvar även om det är svåra tider. Svensk tandvård fungerar mycket bra. Därför är det viktigt att det inte genomförs några förhastade förändringar, som försämrar förutsättningarna för tandvården, säger Lars Olsson, näringspolitisk chef, Privattandläkarna.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Privattandläkarna

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in