Högt tryck efter platser i Vätternrundan

Av på 25 oktober, 2018

Många vill vara med i världens största motionslopp på cykel. När anmälan till nästa års Vätternrundan 300 km öppnade på onsdagskvällen, var trycket stort. På mindre än en minut var 80 procent av platserna bokade.

För den som funderar på att genomföra sitt livs utmaning finns det fortfarande några platser kvar i Vätternrundan 300 km. Och att loppet inte blir fulltecknat direkt är inget som oroar Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan.

Det var samma sak inför årets Vätternrunda. Då fanns det platser kvar en bit in på våren. Ändå hade vi fler startande och fler som gick i mål i år än 2017. Vårt mål är inte att ha ett fulltecknat lopp inom några minuter. Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta i vårt fantastiska lopp.

Vi märker att människors beteende ändras, man väntar längre med att anmäla sig i dag. Jag tror att det ger mer genomtänkta beslut där fler åkare startar och fullföljer loppet.

Cykling är en populär motionsform som växer och breddas. Fler och fler motionärer väljer att cykla, också i nya former.

Vi vill ge så många som möjligt en chans att uppleva något av våra lopp under Cykelveckan. Förra årets nyhet Vätternrundan 100 km, som även är öppet för elcyklar, är därför tillbaka igen. Det loppet är definitivt här för att stanna.

– Vi satsar också vidare på MTB-Vättern som kom tillbaka för ett par år sedan och har blivit en stor succé, säger Gunilla Brynell-Johansson. I år har vi plats för 2 500 cyklister i det loppet.

På torsdag klockan 10.00 öppnar den ordinarie anmälan till Vätternrundan 300 kilometer på Mina Sidor på vatternrundan.se. Där kan du även anmäla dig till MTB-Vättern 25 km/50 km, Tjejvättern 100 km, Halvvättern 150 km och Vätternrundan 100 kilometer.

Sport | Cykel
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in