Hon kommenterade hans frieri i TV, nu leder de SVT:s playsändningar från Idrottsgalan tillsammans

Av på 29 december, 2018
Nassim Al Fakir och Maria Wallberg, programledare SVT:s playsändningar Idrottsgalan 2019.

Maria Wallberg och Nassim Al Fakir leder SVT:s playsändningar från Idrottsgalan 2019.

Det blir andra gången på kort tid som Maria och Nassims vägar korsas i idrottssammanhang. I december gjorde Nassim storartad entré när han iförd gladiatordräkt chockade hela Friends Arena när han friade till Lina Hedlund mitt under ”Sweden International Horse Show”. Och inte nog med det, hela frieriet kommenterades i direktsändning – av Maria Wallberg.

Det är första gången som Maria leder playsändningarna från Idrottsgalan men hon är en veteran i sportsammanhang. Till vardags är hon programledare, kommentator och reporter på SVT Sport med simning, ridsport och rally som specialområden.

– Det ska bli superkul att få jobba med Nassim. För mig är han energi personifierad, en otrolig glädjespridare och inspirerande kollega. dessutom har han modet att fria inför fullsatta läktare, vem vet då vad han kan hitta på när han ger sig ut i minglet på röda mattan. Jag gissar att Nassim kommer bjuda oss på några spännande inblickar i kulisserna på Idrottsgalan, säger Maria Wallberg, programledare SVT Play Idrottsgalan 2019. 

Nassim kommer med sin kraftfulla energi att ta med tittarna bakom kulisserna i Globen för tredje året i följd. Han har bland annat varit barnprogramledare på SVT, programledare för UR:s Retorikmatchen och kommer att medverka i panelen i nästa säsong av SVT:s Bäst i Test.

– Idrottsgalan har ju allt, blod svett och massor av hjärta. Jag är så stolt över att få ta pulsen på idrottspersonligheterna som kommer dit. Och att äntligen få jobba med sportnörden Maria. Sist vi sågs var på ”Sweden International horse show” när jag var iklädd gladiator-kläder och frieri-ring. Nu ska vi tillsammans ringa in och hylla legender och kommande stjärnor, säger Nassim Al Fakir, programledare SVT Play Idrottsgalan 2019. 

Maria och Nassim kommer att ta tempen på de nominerade och flera av landets största idrottsstjärnor, och det är inte bara programledarna som kommer att ställa frågor till idrottarna – utan det kommer även tittarna att kunna göra.

Vi har en magisk kväll att se fram emot och inleder med att ta pulsen på Sveriges idrottselit redan på röda mattan, några av de nominerade till kvällens priser kommer på besök. Dessutom har tittarna chans att ställa frågor till sina egna idrottshjältar. Det kommer bli en fartfylld kväll där stjärnmöten blandas med spännande överraskningar, säger Maria. 

Kvällen kommer att inledas på röda mattan med pepp, intervjuer och modesnack. I försnacket kommer flera av våra största idrottsprofiler att intervjuas, vi firar Idrottsgalans 20-årsjubileum och Nassim kommer att ge högoktaniga rapporter bakom kulisserna i Globen.

– Jag kommer visa vad som händer när stjärnorna anländer och locka fram känslorna från deras kämparglöd. Jag kommer också att hälsa på i logerna där överraskningar väntar. Bakom galans hjärta helt enkelt, säger Nassim.

I eftersnacket summeras kvällen och vi kommer att följa upp de hetaste snackisarna från galan.

Under kvällen kommer tittarna att kunna ställa sina frågor till gästerna via #idrottsgalan och på chatten som finns på svtsport.se.

Sändningstider: Röda mattan 16.45-17.30. Försnack: 18.30-20.00. Eftersnack 22.30-23.00 – Idrottsgalan äger rum i Ericsson Globe den 21 januari 2019.

Idrottsgalan 2019 firar 20årsjubileum. Galan hyllar våra idrottshjältar och svensk idrotts framgångar. 2400 gäster samlas och avnjuter en trerätters galamiddag och prisceremoni. Galan direktsänds i SVT1, SVT Play och Sveriges Radio

Sport | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in