Hoppet lever fortfarande för Degerfors IF

By on 28 november, 2021

Under söndagen tog Degerfors IF emot IFK Norrköping hemma på Stora Valla för den 29 omgången av Allsvenskan 2021.

Detta var åter en måste match för Degerfors som var tvungna att ta minst tre poäng under de återstående matcherna för att slippa kval. IFK Norrköping hade inte så mycket att spela för mer än att man ville avsluta säsongen snyggt.

Norrköping började den första halvleken bäst och kom med några snabba avslut som var farliga. Men Degerfors jobbade på och började komma in i matchen när man i den 13 minuten fick hemmalaget en spelare nedgjord i offensivt straffområde och fock straff tilldömt, Johan Bertilsson tog straffen och satte 1-0 till Degerfors. Nu var hemmalaget på gång och i den 19 minuten fick Axel Lindahl ett fint inlägg mot sig i straffområdet och kunde nicka in 2-0 till Degerfors. Men det var inte slut där, för i den 25 minuten kunde Johan Bertilsson kyligt sätta sitt andra mål för kvällen och 3-0 till Degerfors. Under avslutningen av den första halvleken hade Norrköping ganska svårt att komma av den egna planhalva och i de 45 minten kunde Oliver Ekroth sätta 4-0 för Degerfors. Första halvlek slutade 4-0 till Degerfors.

Degerfors fortsatte sitt offensiva spel och höga press även i den andra halvleken, och man lyckades verkligen med att skapa tryck på Norrköping som hade det riktigt jobbigt under den här matchen. Men i den 75 minuten kunde Norrköping reducera genom Carl Björk 4-1. Detta var dock sista målet för matchen och närmare ett till mål för Degerfors än ytterligare reducering. Matchen slutade 4-1 till Degerfors.

Jag tycker det var mycket starkt av Degerfors att ta den chans som gavs och få till sitt spel så pass bra när matchen gällde så mycket. Nu är man i alla fall för tillfället på säker mark och vi får se hur det går för Halmstad senare idag om de stannar kvar där.

Nästa match spelar Degerfors IF på Lördag den 4 December borta mot Östersunds FK.

Matchen slutade Degerfors IF 4 – IFK Norrköping 1.