Hunden bidrar till aktivt friluftsliv

Av på 27 januari, 2020
Arkivbild

Nu är fördelningen av statsbidrag till landets friluftslivsorganisationer för år 2020 klar. Svenska Kennelklubben får 750 000 kr i form av organisationsbidrag. Bidraget ska användas till att bland annat lyfta fram hundens roll inom jakt och jaktförvaltning samt hunden som en viktig komponent för att hundägare flera gånger om dagen kommer ut och rör sig, inte så sällan i stadsnära skogsmiljöer.

– Jakten är en viktig del i det svenska friluftslivet och för många av våra svenska jaktformer är välfungerande jakthundar en förutsättning, säger Ulf Uddman, vd på Svenska Kennelklubben.

– Regeringens fortsatta anslag för år 2020 visar att regeringen sätter stort värde på våra friluftsorganisationer och att det finns en önskan att människor aktiverar sig och utövar friluftsliv. Rörelse och aktivitet är särskilt viktigt för våra barn och unga och jag är glad att arbetet med att utöva friluftsliv får möjlighet att utvecklas, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv.

Organisationen Svenskt Friluftsliv ansvarar för fördelningen av bidrag sedan år 2011. Totalt inkom 81 ansökningar från 32 olika organisationer om totalt belopp på 71 miljoner kronor och översöknings-graden var cirka 49 procent.

För att få bidrag krävs att friluftsorganisationen värnar det enkla, naturnära och långsiktigt hållbara friluftslivet. Främjar hälsa och goda möjligheter att utöva friluftsliv samt ett tryggt och säkert friluftsliv. Bidrar till att utveckla barns och ungdomars intresse för motion och friluftsliv, eller verkar för ökad kunskap om och hänsyn till natur- och kulturmiljön samt allemansrätten.

Regionalt
Örebronyheter

Källa Svenska Kennelklubben

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in