Hundens vecka – för klokare hundägare och lyckligare hundar

Av på 3 september, 2021
Folkbildad tollare, foto Emilie Kanrell

Måndagen den 13 september startar Hundens vecka – en vecka då Studiefrämjandet tillsammans med Sveriges stora hundorganisationer vill locka både nya och gamla hundägare till att ge sina hundar ett bättre hundliv.

Hundens vecka är en dörröppnare till ett rikare hundliv. Under en vecka presenterar Studiefrämjandet en mängd aktiviteter som utvecklar både hundägaren och hunden. Aktiviteter som ger oss gladare och tröttare hundar och där husse och matte kan träffa nya vänner.

Det är många som skaffat hund under pandemin. Idag finns det enligt Jordbruksverket 40 000 fler hundägare i Sverige än för ett år sedan. 

– Nu gäller det att vi hjälper hundägarna att aktivera sina hundar så både husse, matte och hunden mår bra och har roligt. Hundar är framavlade för att göra olika saker och gillar att få uppgifter. Men det kan vara svårt som hundägare att komma på utmaningar till sin hund och då kan vi på Studiefrämjandet hjälpa till, säger Lisa Holmberg, utvecklingsledare på Studiefrämjandet.

Tillsammans med Sveriges stora hundorganisationer – Svenska Kennelklubben, Sveriges Hundungdom och Svenska Brukshundsklubben – arrangerar Studiefrämjandet mängder av aktiviteter för hundägare och deras hundar runt om på brukshundsklubbar i hela landet. Studiefrämjandet bjuder även på digitala föreläsningar, så att alla, oberoende var i landet de befinner, ska kunna lära sig mer om hundar.

Här är några exempel på aktiviteter under Hundens vecka den 13-19 september:

  • Sådan ägare, sådan hund – även vad gäller stress! Digital föreläsning med Lina Roth
  • Om du bara visste – hur hundar tänker! Digital föreläsning med Memea Mohlin
  • Föreläsning med Maria Brandel – Om att planera träningen med din hund
  • Att köpa valp – distanskurs

Sverige
Örebronyheter

Källa Studiefrämjandet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in