Hur fixar man inredningen hemma

By on 9 januari, 2021

Det har blivit allt mer populärt med inredning i Sverige, idag lägger vi mycket pengar på inredning jämfört med bara några decennier tillbaka i tiden. När man går på stan kan man tydligt se att de öppnar upp fler och fler möbelaffärer och inredningsbutiker runt om i landet.

Men hur ska man egentligen tänka om man vill göra om hemma, att bara köpa möbler och prydnadssaker hur som helst, kan bli en dyr affär.

Häng med här så får du bästa tipsen.

Det har blivit allt mer populärt med inredning i Sverige. Idag lägger vi mycket pengar på inredning jämfört med bara några decennier tillbaka i tiden. När man går på stan kan man tydligt se att de öppnar upp fler och fler möbelaffärer och inredningsbutiker runt om i landet. Men hur ska man egentligen tänka om man vill göra om hemma. Att bara köpa möbler och prydnadssaker hur som helst, kan bli en dyr affär. Häng med här så får du bästa tipsen. 

Vilken typ av bostad bor du i?

Först och främst är det viktigt att veta vilken typ av bostad man bor i. Om du bor i en villa kan du givetvis använda vilka möbler du vill och det blir förmodligen heller inte något problem att få in möblerna. Men bor du i en lägenhet kan det vara annorlunda. Dels på grund av att du kanske bor högt upp i ett bostadshus utan hiss, då kan en platsbyggd möbel bli aktuell. Då skiljer sig hyresbostädermot bostadsrätter. 

Det vill säga om du köper en platsbyggda möbel som inte kan flyttas. Det är nämligen ofta ett krav i de flesta hyresrätter att hyresgästen ska återställa bostaden till det ursprungliga skicket, vid flytt. Och det kan ju bli ett problem om du har en platsbyggda möbel som inte kan flyttas eller tas bort, så enkelt. Du kan alltid höra dig för med hantverkarna som ska bygga din möbel om det går att bygga den på ett sådant sätt att den kan tas bort igen. Men nu vidare till alla andra möbler som du kan köpa i butiker och på internet. 

Gör en plan innan du börjar shoppa

Innan du sätter igång att shoppa loss, kan det vara bra att göra upp en plan. Vad vill du åstadkomma med din inredning? Vilken typ av stämning vill du skapa och inte minst, vad är viktigt för dig? Det kan låta som kluriga frågor, men det behöver i själva verket inte vara särskilt svårt. Tänk så här: Om du är en person som gillar att laga mat så kanske du ofta bjuder över vänner på middag. Då kanske du bör prioritera ett stort köksbord framför en stor soffa. Är du å andra sidan en person som lutar mer åt filmkvällar med några kompisar kanske soffan inte är en så dum idé trots allt. 

Skriv ner dina tankar och läs igenom dem, nu har du en bra uppfattning om vad du vill med din inredning och då blir det superenkelt att göra en lista med alla de möbler och saker du behöver köpa.

Nöje | Regionalt
Örebronyheter

Källa hey : media

You must be logged in to post a comment Login