Hussein lämnar Örebro SK och Daniel kommer in

By on 20 juli, 2022

Under gårdagen meddelade Örebro SK att det nu är klart att Husein Ali lämnar klubben, samtidigt skriver målvakten Daniel Strindholm på för Örebro.

Nu är det altså klart att Hussein Ali lämnar Örebro SK för spel i nederlänska SC Heerenveen då klubbarna nu är överens om övergången. Det blev 63 matcher i Örebrotröjan för Ali innan han nu lämnar laget.

– Hussein har under tiden i ÖSK varit ett superproffs som varje dag jobbat hårt för att bli bättre och han har alltid satt laget i första hand. Vi önskar Hussein stort lycka till i sin nya klubb, säger Axel Kjäll, huvudtränare i ÖSK Fotboll på klubbens hemsida.

– Den här övergången är ett exempel på en ung spelare som kommer till ÖSK och utvecklas för att sedan ta steget vidare till en större liga. Det är något som vi är glada och stolta över, fortsätter han.

– Jag vill rikta ett jättestort tack till alla i ÖSK. Från alla ledare och spelare till fansen och alla runt om klubben. Jag kom hit som en pojke och lämnar som en man. Jag hoppas att man snart tar sig tillbaka till Allsvenskan för det är där klubben hör hemma. Ta hand om er, säger Hussein Ali på klubbens hemsida.

Samtidigt pressenterade klubben målvakten Daniel Stridholm som kommer från spel i spanska Málaga CF. Daniel har skrivit på ett flerårigt kontrakt med klubben.

– Daniel är en lovande spelare i en spännande ålder som har erfarenhet från de svenska landslagen. Han är en fysisk målvakt med bra spelförståelse och är skicklig i närspelet. Vi ser fram emot att se honom i ÖSK-tröjan, säger ÖSK:s huvudtränare Axel Kjäll på klubbens hemsida.

Daniel Stridholm är född 2001 och har AIK som moderklubb, men 2007 flyttade familjen till Spanien. 2016 tog Daniel steget upp till spel i Málaga CF. det blev sex säsonger i Málaga där Daniel först spelade på akademi- och ungdomsnivå för att sedan ta en plats i klubbens andralag och regelbundet träna med A-laget. Han har också landslagsmeriter då han spelat ett antal pojklandskamper och även varit med i U-21 landslaget så sent som 2021.

– Det känns riktigt roligt att vara här. Örebro är en otrolig stad och ÖSK är en fantastisk klubb som hör hemma i Allsvenskan. Jag ser fram emot att sätta i gång och hjälpa laget för att vi ska ta oss tillbaka så snart det går, säger Daniel Strindholm på klubbens hemsida.

Sport | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro SK

You must be logged in to post a comment Login