Hyresgästföreningen reser till demonstration mot Socialdemokraterna

Av på 20 mars, 2019
Hyresgästföreningen i Uppland, Gävleborg och Västmanland ansluter till demonstrationen mot Socialdemokraternas förslag om marknadshyror.

Medlemmar i Hyresgästföreningen i Uppland, Gävleborg och Västmanland reser till Örebro för att demonstrera mot Socialdemokraternas öppnande för marknadshyror.

I valrörelsen sa Socialdemokraterna nej till marknadshyror. I regeringsförklaringen blev det motsatsen. Stefan Löfvén har svikit sina vallöften, sina väljare och landets hyresgäster, säger Bo Andersson, ordförande i den bostadspolitiska gruppen i Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle.

Det är i samband med Socialdemokraternas kongress i Örebro den 22 mars som Hyresgästföreningen arrangerar en demonstration. Detta med anledning av att den socialdemokratiskt ledda regeringen i regeringsförklaringen meddelade att marknadshyror i nyproduktion ska införas och att hyrorna i befintligt bestånd ska ses över.

Politiken går inte i takt med verkligheten. Att höja redan höga nyproduktionshyror till marknadshyror löser inte problemen på bostadsmarknaden. Vi kommer vid demonstrationen berätta om verkligheten och vilka problem som människor upplever på bostadsmarknaden. Sedan kraven på marknadshyror kom i regeringsbildningens maktspel har vi haft kontakt med många oroliga hushåll som inte vet om de kommer kunna ha ett hem i framtiden, säger Bo Andersson. Sverige behöver en ny bostadssocial utredning. Vi behöver på allvar se över hur vi kan utjämna olikheterna på bostadsmarknaden och på riktigt bekämpa segregationen.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in