Hyresrabattstödet blir inte bättre av förlängning

Av på 5 april, 2021
Arkivbild.

Regeringen och januaripartierna har idag meddelat att hyresrabattstödet förlängs till att omfatta andra kvartalet 2021.

– En förlängning av hyresrabattstödet gör inte systemet bättre. Hyresrabattstödet är administrativt krångligt, långsamt och innebär att staten övervältrar sitt ansvar för både bedömning och finansiering av stödet på fastighetsägare, säger Anders Holmestig, vd Fastighetsägarna Sverige.

Regeringen och januaripartierna meddelade idag att hyresrabattstödet kommer att förlängas till andra kvartalet 2021. Hyresrabattstödet för första kvartalet 2021 är ännu inte på plats och en förlängning av systemet gör det inte bättre anser Fastighetsägarna.

– Både regeringen och oppositionen har tidigare konstaterat att hyresrabattstödet inte fungerar och att omställningsstöd är ett bättre system för att stötta företag. Systemet blir inte bättre av att det förlängs. Lägg istället resurserna på direktstöd till företag, säger Anders Holmestig, vd Fastighetsägarna Sverige.

– Det går inte att lägga ansvaret för att stötta näringslivet på en privat aktör. Fastighetsbranschen är en bransch som domineras av småföretag, som under pandemin gett ett stort ekonomiskt stöd till sina lokalhyresgäster. Regeringen måste förstå att det finns gränser för vad fastighetsbranschen klarar av. Därför behöver regeringen se till att direktstöd betalas ut och samverka med fastighetsbranschen för att främja en positiv återstart efter pandemin, säger Anders Holmestig.

Politik | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Fastighetsägarna

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in