I år blir sportlovet digitalt på biblioteket i Lindesberg

By on 18 februari, 2021

I år blir det digitalt sportlov 22-26 februari på biblioteket i Lindesberg. ”Att vara ute är bra – men barnen vill kanske göra lite annat än att bara åka skidor. Eftersom vi inte får ha live-arrangemang blir vi digitala under lovet”, meddelar Lindesbergs bibliotek i ett pressmeddelande.

Måndag 22 februari kl 14:30 blir det barnteater Laga Sagan med obegränsat antal platser. Digital dockteater där barnen får vara med och skapa berättelsen. För barn 3-8 år. Länken till Laga Sagan hittar ni på Lindesbergs biblioteks Facebook-sida.

Onsdag 24 februari får barn som gillar dataspel möjlighet att programmera. Under sportlovet kan nämligen den som har fyllt 10 år prova på att koda ett alldeles eget datorspel i programmet Scratch tillsammans med ungdomarna från Hemkodat. Man deltar hemifrån via Zoom och behöver en dator och internetuppkoppling. Begränsat antal platser. Anmälan gör man på barnbiblioteket@lindesberg.se.

Vill man inte begränsa sig till en tid finns det en massa att göra under veckan, meddelar biblioteket:
Vi har Skaparpåsar som man kan hämta på biblioteket med instruktioner som man hittar på Youtube under Kultur- och fritidsenheten Lindesberg. Det är väldigt trevligt om barnen vill lämna något av det som de skapat till vår sportlovs-utställning på biblioteket.

Vi har också appen Kultur Lindesberg. I appen hittar du en massa spännande historier om människor som levde i Lindesbergs kommun förr i tiden. Finns att ladda ner på App Store och Google Play.

Vi har också en digital Upptäcktsfärd ”Hitta djuren” utomhus med Xnote. Laddar man ner länken och tar med sig sin Smartphone ut så kan man hitta de dolda frågorna som bibliotekarierna lagt ut på olika ställen i Lindesbergs stad. Hitta djuren i sagornas värld och vinn ett pris. Länken och närmare instruktioner hittar du på Lindesbergs biblioteks Facebook-sida.

Nöje | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login