I dag inleds Nationella Brottsofferveckan 2013.

Av på 18 februari, 2013

År 1981 instiftade den dåvarande presidenten Ronald Reagan en vecka i USA kallad ”National Crime Victim Rights Week”. Syftet var att uppmärksamma brottsdrabbades rättigheter och behov. Veckan har blivit en institution i amerikansk politik och bidragit till att uppmärksamma brottsdrabbades situation.

– Nu bjuder den oberoende Stiftelsen Tryggare Sverige in till den första svenska nationella brottsofferveckan den 18-21 februari 2013, säger ordföranden Karl-Åke Pettersson, Stiftelsen Tryggare Sverige.

Under den kommande veckan genomför vi en rad föreläsningar, debatter och seminarier i syfte att uppmärksamma brottsdrabbades rättigheter och behov. Bland de medverkande finns bland annat rikspolischefen Bengt Svenson, professorn Gun Heimer, idrottsvåldsutredaren Björn Eriksson och ett stort antal riksdagsledamöter (se bifogat program).Flera av seminarierna kommer att sändas av SVT Forum.

Varje seminarium kommer att illustreras med ett case där brottsdrabbade medverkar och berättar om sina egna erfarenheter av brott i nära relationer, våld och hot i arbetslivet, skolrelaterat våld, idrottsvåld etc.

– I anslutning till Nationella Brottsofferveckan kommer vi även att presentera två nya rapporter. En om dödligt våld mot kvinnor i Sverige 2010-2011 (tisdag 09.00-11.00) och en om våld och hot i arbetslivet (onsdag 09.00-11.00), säger projektledaren Johanna Nivala, Stiftelsen Tryggare Sverige.

Hemsida: www.tryggaresverige.org
Trygghetsportalen: nyheter.tryggaresverige.org

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in