IBF Örebro plockade med sig tre sköna poäng borta mot IK Sirius IBK

By on 23 september, 2018

IBF Örebro åkte till Uppsala för att ta sig an IK Sirius IBK i den andra omgången av Svenska Superligan, Sirius som föll borta mot Falun var störda av skador och sjukdom har inför matchen fått rätsida på laget, något för Örebro att bita i.

Första perioden var inne i den 13 sekunden då Sirius tog ledningen med 1-0, hemmalaget tryckte på och i den andra minuten satt 2-0. I den fjärde minuten åkte Sirius på en utvisning, Örebro reducerade till 1-2 genom Emil Ruud. 2-2 kom i den åttonde minuten, målet gjordes av Markus Lindgjerdet. 3-2 till Örebro i den nionde, Emil Lundmark var målskytten. Sirius kvitterade till 3-3 i den 14e minuten, målet kom efter ett jämnt spel från bägge lagen. Sirius mål i den 16e minuten, ledning med 4-3.

Perioden slutade 4-3 till Sirius, matchen 4-3 till Sirius

Andra perioden var inne i den tredje minuten då Sirius utökade till 5-3, minuten efter slog Markus Ekengren till och det var reducerat till 4-5. Utvisningen i den femte minuten drabbade Sirius och läge för Örebro att kvittera, fint spel av gästerna men fick ingen utdelning. Däremot kunde Sirius Joakim Olsson komma in från utvisningsbåset, sno åt sig bollen och tvärvända mot Örebro mål, 6-4 var ett faktum. Efter ett misstag av Sirius i egen zon kunde Ekengren ta bollen, han serverade Simon Jirebeck som inte gjorde några misstag och slog in 5-6. I den 18 minuten fick Sirius utvisning, Örebro kvitterade till 6-6 genom Simon Jirebeck med 29 sekunder kvar av perioden. Målvakten i Sirius, Tobias Steineck sätta sig på botbänken i samband med Örebro mål, osportsligt uppträdande 2 + 10 minuter blev straffet.

Perioden slutade 3-2 till Örebro, matchen 6-6

Tredje perioden inleddes med ett power play för Örebro, Simon Jirebeck fick två jättechanser men Sirius målvakt kunde hålla emot. I den femte minuten tog Örebro ledningen, det var Jacob Embretzen som slog in 7-6 riktigt snyggt. Med tio minuter kvar av matchen var det Örebro som hade en aning överläge och förde matchen, Sirius såg loja ut och det slarvades en hel del från hemmalaget. Desto närmare slutsignal det led desto mer kom Sirius in i matchen för att skapa en hel del, med 2.39 kvar så tog Sirius timeout. Hemmalaget plockade ut målvakten med ca 1.30 kvar av matchen och tryckte på ordentligt, Örebro kunde rida ut stormen och tog sin första seger för säsongen.

Perioden slutade 1-0 till Örebro, matchen 7-6 till Örebro

Sammanfattat så small det till ordentligt i de två första minutrarna då hemmalaget kunde ta ledningen med två mål, en utvisning, två mål och kvittering för Örebro så var de inne i matchen. Örebro spelade upp sig och spelet jämnade ut sig, det böljade fram och tillbaka och det uppstod chanser åt bägge håll. Sirius var det starkaste laget i den första, och de gick till vila i ledning. I den andra perioden var det Örebro som gick till vila med oavgjort, laget gjorde en helgjuten insats genom alla lagdelar. Även tredjekedjan med Marcus Hjelm i spetsen såg riktigt farliga ut, många bra kontringar där det kunde ha blivit något. I den sista perioden spelade Örebro ett grymt bra spel där de kunde styra bort Sirius i banan, bortalaget tog ledningen tidigt och kunde mycket tack vare målvakt Adrian Kodelja ta hem tre sköna poäng.

Om det var sviter från sjukdom och skador för Sirius som gjorde att laget inte levererade bättre återstår att säga, men nu stod Örebro för en mycket bra insats sett över tre perioder. Som laginsats stod IBF för jämnhet där det inte var några större skillnader mellan de tre kedjorna, där även tredjekedjan fick mycket speltid och gjorde det förtjänstfullt, bra för tränare Jonas Eriksson att ha en bred trupp att välja från.

IK Sirius 6 – IBF Örebro 7, nu väntar Storvreta IBK borta på torsdag 27 september.