IBF Örebro stod för jätteinsats vann hemma mot Pixbo

By on 6 oktober, 2018
Arkivbild

IBF Örebro tog emot Pixbo Wallenstam IBK i den sjätte omgången av Svenska Superligan, och det var hemmalaget som stod för en jätteinsats.

Det var ett taggat Örebro som tog emot ett Pixbo som inför omgången låg på en femteplats, Örebro som har gjort många stabila matcher trots förlust spelade ett riktigt bra spel, laget var grymt tillbakatryckta i den tredje perioden. Hemmalaget hade en tvåmålsledning i sista, i den tolfte minuten kvitterade Pixbo till 5-6. I den 19 minuten åkte Pixbo på en utvisning och spelet tajtade till sig, men Örebro kunde hålla sin ledning tiden ut och de vann machen förtjänstfullt.

– Vi gjorde ingen bra match offensivt, men vi var grymt bra i defensiven och det var därför vi vann matchen, säger Simon Jirebeck.

Matchen slutade IBF Örebro 6 – Pixbo Wallenstam IBK 5, tack var resultatet åkte Örebro upp på en tionde plats.