ICA Banken satsar på ökad juridisk trygghet och rådgivning

By on 6 mars, 2022

ICA Banken har ingått ett avtal med Lexly som tillhandahåller juridiska tjänster och rådgivning för privatpersoner och företag. Samarbetet innebär en ännu tryggare och enklare vardag för ICA Bankens kunder genom tillgång till en digital juridisk tjänst anpassad för alla privatekonomiska situationer.

Juridik och begrepp som arvskifte, äktenskapsförord eller bodelningsavtal kan låta krångligt och det är inte ovanligt att många undviker dessa ämnen tills man tvingas ta tag i dem. Kontakt med jurister förknippas även ofta med höga kostnader. Det nya samarbetet med Lexly innebär att ICA Bankens kunder kan känna sig ännu tryggare genom kostnadsfria eller rabatterade juridiska tjänster. Med fasta priser på de vanligaste tjänsterna sänks också trösklarna för att våga ta hjälp.

– Ekonomi och juridik hänger ofta ihop och många frågor är känsliga och lätta att skjuta upp när allt är som det ska. Förutom att kunna stötta kunder när något oförutsett sker vill vi hjälpa till att förebygga tuffa situationer som kan uppstå. Samarbetet med Lexly är en viktig pusselbit i vår strävan efter att vara mer än bara en bank när livet ställs på ända, säger Pia Widell Cordén, chef Varumärke & kommunikation på ICA Banken.

Tjänsterna som ICA Bankens kunder kan ta del av innefattar kostnadsfri juridisk behovsanalys online, inledande kostnadsfri rådgivning tillsammans med en jurist och 20 procent rabatt på samtliga avtal upprättade online eller tillsammans med en jurist. Dessutom erbjuds alla kunder att skriva kostnadsfritt samboavtal och skuldebrev online mellan den 1 mars och 1 oktober 2022.

– Vi är väldigt glada att få ingå det här samarbetet med ICA Banken. Det är en stor trygghet för många att veta att man enkelt och smidigt har tillgång till juridisk rådgivning och tjänster via sin bank. För oss är det extra kul eftersom vi också får möjligheten att utbilda fler kring vikten av exempelvis samboavtal eller äktenskapsförord, säger Magnus Stein, grundare och VD på Lexly.

ICA Banken erbjuder ett komplett utbud av banktjänster för privatpersoner digitalt och via telefon, allt ifrån spara och betala till låna och försäkra. ICA Bankens företagstjänster erbjuder betaltjänster och finansiella lösningar till ICA-handlare, ICA Gruppen, samt myndigheter och kommuner. ICA Banken är en del av ICA Gruppen. För mer information se icagruppen.se och icabanken.se.

Sverige
Örebronyheter

Källa: ICA Banken

You must be logged in to post a comment Login