Idag invigs de nya lokalerna på Praktiska i Örebro

Av på 18 augusti, 2021

När höstterminen startar på Praktiska Gymnasiet i Örebro välkomnas eleverna till moderna undervisningslokaler och verkstäder. Skolan har flyttat till nyrenoverade lokaler på Hagagatan 51 och den nytillträdde rektorn Alexander Wilhelmson ser flytten som en nystart för skolan. Idag invigs lokalerna.

Snart startar undervisningen i nya lokaler för eleverna på Praktiska i Örebro.

– Det blir ett enormt lyft för både elever och medarbetare. Undervisningsmiljön är rymlig och helt anpassad efter våra utbildningar. Här kan vi växa och ge fler elever möjlighet att utbilda sig inom yrken som är hett eftertraktade på arbetsmarknaden, säger han. 

Flexibla utbildningar till eftertraktade yrken 

Praktiska i Örebro har runt 200 elever och har program som till exempel bygg och anläggning, fordonsprogrammet och industriteknik. Eleverna ges möjlighet till utlandspraktik och kan välja att förlägga halva sin studietid på en arbetsplats där de successivt växer in i sin framtida yrkesroll. Den som vill kan också välja att läsa in högskolebehörighet. 

– De som läser våra yrkesutbildningar har väldigt goda chanser att få jobb direkt efter gymnasiet, men dörren till vidare studier står också öppen. I och med den här flytten har vi tillgång till fler lektionssalar, grupprum och moderna verkstäder, vilket innrbär att vi får ännu bättre förutsättningar att rusta eleverna för framtiden, säger Alexander Wilhelmson. 

“Det självklara valet” 

Geografiskt innebär flytten också ett lyft för Praktiska, med flera andra skolor i närheten och bra kommunikationsförbindelser. 

– Vi har redan märkt av ett ökat söktryck, vilket naturligtvis känns kul. Min ambition är att vi ska vara det självklara valet för den som vill läsa en yrkesutbildning på gymnasiet, och nu känner jag att vi har riktigt bra förutsättningar för att fortsätta utveckla vår skola, säger Alexander Wilhelmson.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: AcadeMedia

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in