IF Björklöven blev för svåra för BIK Karlskoga

Av på 6 april, 2021
Arkivbild

BIK Karlskoga tog under tisdagen emot IF Björklöven för den andra semifinalen i Hockeyallsvenskan 2020/2021.

I den första semifinalmatchen lyckades Karlskoga vinna efter sex perioder, en riktig maratonmatch så Björklöven var spelsugna

Första perioden blev en jämn historia där lagen bytte chanser och inget lag fick något riktigt övertag dock skadade sig Karlskogas målvakt Tim Juel som fick hjälpas av planen och Stefan Sten fick ta över. Det var lite irriterat under perioden precis som det skall vara i ett slutspel men inget av lagen lyckades få in pucken i mål så perioden slutade 0-0.

Även i den andra perioden så började perioden jämnt men med ett betydligt högre tempo, i den sjätte minuten lyckades Alex Hutchings ge Björklöven ledningen med 1-0. Efter målet fick Björklöven lite mer energi och när Karlskoga fick en spelare utvisad så satte Pontus Andreasson i den tionde minuten 2-0 till Björklöven och minuten senare satte William Eriksson 3-0. Sen var det i stort sett bara Björklöven som gällde även om Karlskoga kom in med några chanser.

Karlskoga fick börja tredje perioden i nummerärt överläge vilket tyvärr inte resulterade i något mål, men i den tredje minuten kunde Victor Berglind reducera till 1-3 för Karlskoga. Dock jobbade sig Björklöven in i matchen och i samband med en Karlskogautvisning i den nionde minuten så kunde Fredric Andersson utöka ledningen till 4-1 för Björklöven. Men Karlskoga hade inte gett upp och i den 14 minuten fick Björklöven en utvisning som Sebastian Fakt utnyttjade och reducerade till 2-4 för Karlskoga. Karlskoga var nu på gång men i den 19 minuten kunde Axel Ottosson efter en lite märklig situation slå spiken i kistan och sätta 5-2 till Björklöven vilket också blev slutresultatet.

Denna kväll kom Karlskoga inte upp i samma klass som den första matchen och Björklöven hade ett klart bättre tempo, jag hoppas att det var maratonmatchen från i söndags som satt i benen på spelarna annars kan detta bli ett kort slutspel.

Matchen slutade BIK Karlskoga 2-5 IF Björklöven.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Hockey
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in