IF Simon Sportklubb en av finlisterna i ATG Drömfond

By on 15 juni, 2024
Bild: IF Simon Sportklubb

Nu är finalisterna utsedda i årets upplaga av ATG Drömfond® med fokus på inkludering, fyra föreningar belönas med 50 000 kronor vardera för sitt arbete med tillhörighet och gemenskap genom idrott och rörelse där IF Simon Sportklubb från Örebro är en av dem.

….

IF Simon Sportklubb, Örebro

IF Simon Sportklubb bedriver sin verksamhet i de västra stadsdelarna av Örebro, med fokus på barn och unga. Med hjälp av pengarna från ATG Drömfond ska klubben även börja arbeta med att aktivera mammor och äldre, som befinner sig i utanförskap på grund av sociala eller kulturella faktorer.

Med denna satsning hoppas de uppmuntra, motivera och inkludera målgruppen och samtidigt bidra till förbättrade rörelsevanor och positiva hälsofaktorer.

….

– Dessa fyra föreningar har gjort, och fortsätter göra, extraordinära insatser för sina medlemmar. Deras arbete går helt i linje med de värderingar som ATG Drömfond vill premiera, säger Lotta Nilsson Viitala, CFO på ATG.

Dessa föreningar är:

  • Umeå Kanotklubb
  • Vilhelmina Judoklubb
  • IF Simon Sportklubb, Örebro
  • Toughest Huddinge OCR IF

Omröstning avgör slutsegraren

Från den 9 september till och med 6 oktober sker en omröstning för att avgöra vilken av finalisterna som står som slutsegrare och mottagare av ytterligare 100 000 kronor.

Omröstningen sker via allmänhetens röster från drömfond.se som sedan slås ihop med juryns röster. Slutsegraren offentliggörs på Solvalla den 12 oktober.

Finalisterna i ATG Drömfond® (fokus inkludering) 2024:

Umeå Kanotklubb (UKK)
UKK är en förening med drygt 200 medlemmar som främst paddlar havskajak. Föreningen har både hörande och hörselnedsatta medlemmar och kommer med hjälp av pengarna från ATG Drömfond kunna utveckla sättet man kommunicerar på vattnet, likväl som i det sociala utbytet som sker på land.

….

Vilhelmina Judoklubb
Vilhelmina Judoklubb har idag cirka 120 medlemmar, främst barn och ungdomar. Med hjälp av pengarna från ATG Drömfond kommer klubben även att starta en seniorverksamhet, där man i ett första steg kommer att erbjuda fallträning till ett 30-tal deltagare. Detta för att lindra skador hos seniorer i området.

….

IF Simon Sportklubb, Örebro
IF Simon Sportklubb bedriver sin verksamhet i de västra stadsdelarna av Örebro, med fokus på barn och unga. Med hjälp av pengarna från ATG Drömfond ska klubben även börja arbeta med att aktivera mammor och äldre som befinner sig i utanförskap på grund av sociala eller kulturella faktorer. Med denna satsning hoppas de uppmuntra, motivera och inkludera målgruppen och samtidigt bidra till förbättrade rörelsevanor och positiva hälsofaktorer.

….

Toughest Huddinge OCR IF
Toughest Huddinge OCR* IF startade under 2023 med syftet att skapa drömmar och mål för barn som växt upp under tuffa förhållanden. Föreningen lägger stor vikt vid gemenskap och rörelseglädje och välkomnar alla, oavsett ålder, etnicitet etc. Numera erbjuds barnen även att träna med sina föräldrar på lördagar. Med hjälp av pengarna från ATG Drömfond kan föreningen nu köpa in nya hinder för att förbättra sina träningsmöjligheter.
*Obstacle Course Running

Finalisterna har utsetts av en jury som består av Peter ”Foppa” Forsberg, Anja Frey (generalsekreterare Svenska Basketbollförbundet), Leif Magnusson (fd verksamhetschef Mångkulturellt centrum) och Lotta Nilsson Viitala (CFO på ATG).

Örebro
Örebronyheter

Källa: ATG

You must be logged in to post a comment Login