IFK Göteborg krossade Örebro SKs cup drömmar

By on 3 mars, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro SK tog under söndagen emot IFK Göteborg för den sista omgången av gruppspelet i Svenska cupen hemma på Behrn Arena. Örebro var tvingade att vinna samt dessutom att resultatet i den andra matchen mellan Gais och Nyköping blev rätt för att kuppäventyret skulle fortsätta och motsvarande gällde för Göteborg.

I den första perioden visade Örebro upp ett betydligt bättre spel än mot Nyköping senast och det var framför allt försvar och mittfält som fungerade bättre. Örebro gjorde en riktigt bra första halvlek och satte första målet på 1-0 straff genom Viktor Prodell och bara minuter senare var det åter dags för ett för ett ÖSK mål men denna gång ett självmål och 1-1 genom Patrik Karlsson Lagemyr. Bara några minuter senare var det åter dags hade Örebro åter tagit ledningen med både ett och två mål då perioden slutade  3-1.

Göteborg kom ut starkare i andra perioden och pressade Örebro betydligt hårdare men  till en början men i den 69 minuten lyckades Göteborg reducera genom Viktor Wernersson som sköt in 3-2 i Örebro kassen. Mot slutet av matchen forcerade Göteborg starkt och i den 86 minuten så kvitterade Patrik Karlsson Lagemyr åter till 3-3 vilket också blev slutresultatet.

Örebro var länge vidare i Svenska Cupen då Nyköping länge ledde över GAIS med 2-1, men GAIS kom igen och vann tillslut med 4-3 och där med var de vidare i gruppen. Detta var dock en betydligt bättre match från Örebro än senast mot Nyköping och vi får hopas att de kan hålla det spel de presterade i första halvlek när Allsvenskan drar igång.