IFK Norrköping utklassade Örebro SK på Nya Parken

By on 21 september, 2019
Arkivbild.

Örebro SK åkte under lördagen till Norrköping och Nya Parken för att ta sig an IFK Norrköping i den 24 omgången av allsvenskan 2019.

Örebro saknade till matchen Arvid Brorson, ett Örebro som senast spelade oavgjort hemma mot Sundsvall i en allt annat än bra match och där det var tydligt att man saknade Carlos Strandberg och Filip Rogich. Norrköping spelade bra senast mot Malmö trots förlust, för dagen saknades Kalle Holmberg,Simon Tehrn och Maic Sema.

De första 15 minutrarna av första halvlek blev mycket tillknäppta och det skapades inte många chanser, mot mitten på halvleken öppnade spelet upp sig något och båda lagen fick till några chanser men utan några mål. Det dröjde fram till 43 minuten innan Norrköping lyckades ta ledningen genom Simon Skrabb och 1-0 till Norrköping. Sedan tog det bara dryg en minut innan Simon Skrabb slog till igen och 2-0 till Norrköping efter en total kolapps av Örebro.

Norrköping kom ut starkast i den andra halvleken och efter två minuter hade Simon Skrabb en jätte chans där Oscar Jansson gör en monster räddning och styr den stolpe ut. I den 55 minuten är det åter dags för Norrköping då Christoffer Nyman utökar ledningen till 3-0 och ett Örebro försvar som kändes i princip obefintligt. Norrköping fortsatte att pressa på och Örebro kände då knappt som de var på plan tidvis, det var bara Oscar Jansson i målet som storspelade och såg till att det inte blev större siffror än det blev.

Örebro gjorde idag ingen bra match, man hade cirka 20 minuter runt mitten på första halvlek när man lyckades skapa några vassa chanser men efter Norrköpings första mål så tappade man allt spel på ett fatalt sätt och jag förstår faktiskt inte hur de kunde klappa igenom så kapitalt. Nu gäller det bara att bryta ihop och komma igen till matchen mot Östersund hemma nu på onsdag.

Nästa match spelas hemma nu på onsdag den 25 September klockan 19.00 mot Östersunds FK på Behrn Arena.