IKEA gör varuhusen mer lekfulla – för alla barns rätt att leka

By on 4 november, 2017
Edy Purnomo/UNICEF #LetsPlay

Barn behöver leka oavsett var de bor. Det vill IKEA uppmärksamma genom att göra varuhusen ännu mer lekfulla under höstlovet, genom att skapa lekstationer visar IKEA på ett enkelt sätt hur man kan stimulera till lek och kreativitet i vardagen.

Samtidigt bidrar IKEA Foundation till lek genom att skänka 45 miljoner euro till organisationer runt om i världen som arbetar för alla barns rätt att leka. UNICEF är en av sex organisationer som får ta del av kampanjens intäkter.

I samband med att höstlovet startade den 27 oktober kommer det finnas speciella lekstationer på varuhus både i Sverige och runt om i världen.

IKEA lanserar också kollektionen SAGOSKATT. Det är en kollektion med mjukdjur som är designade av barn för barn. De senaste tre åren har IKEA bjudit in barn runt om i världen till en teckningstävling där de har fått rita sitt önskemjukdjur. Tio kreativa teckningar har därefter valts ut bland över 70 000 bidrag och blivit till kollektionen SAGOSKATT som bara finns tillgänglig under en begränsad tid.

De organisationer som IKEA Foundation stöttar globalt inom ramen för kampanjen Lek för alla barns rätt är: Handicap International, Rädda Barnen, Special Olympics, Room to Read, UNICEF och War Child.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login