Ikväll är det ”sista” chansen för Örebro.

Av på 13 mars, 2013

I NHL brukar man prata om ”Chokers”, spelare som dominerar i grundserien och sedan tappar all fokus och floppar i slutspelet då deras lag absolut behöver dem. Och på något sätt känns denna term lite överdriven men ändå rättvis.

Ser man på mängden pengar som en klubb lägger på en enskild spelare som man förväntar sig ska kliva fram och avgöra så finns det belägg för kritiken. På 2000-talet har en av de största ”chokernas” funnits i San Jose, då Joe Thornton gång på gång har floppat i slutspelet. Han är en spelare som klubben förlitar sig på då hans offensiva spel bl.a är viktigt för San Jose powerplay.

Inför matchen:
Ska man överföra begreppet till Sverige kan Örebro Hockey mycket väl bli en svensk variant av en choker. Kollar man på matchen mot BIK Karlskoga i måndags så hade örebroarna avgörandet i egna händer, men tappade allt i den andra perioden. Vem som är chokern kan vara svårt att lista ut då hela laget vek ner sig.

Det är många som är besvikna på Örebro Hockey, men chansen finns fortfarande. Örebro ligger med sina 12 p tvåa efter BIK Karlskoga som har 13 p. Ikväll möter Örebro Djurgården på bortaplan och stockholmarna har en enorm press på sig. De måste gå vidare till kvalserien, inget annat är acceptabelt.

Örebro kan använda det här till sin fördel. Slå Djurgården borta är inte omöjligt, speciellt med tanke på pressen de har. Ska Örebro gå vidare måste dock Oskarshamn slå BIK Karlskoga. Något jag inte tror de klara av. Jag hoppas verkligen de går för fullt ikväll och spelar hockey. Annars är säsongen över för Örebro.

Martin Avedal - RedigerareMartin Avedal
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in