Ikväll kan Sverige bli klara för kvartsfinal

Av på 16 juli, 2013

Italien står för motståndet och Sverige kan vid vinst vara klart för kvartsfinal, det skulle även räcka med oavgjort för att säkra gruppsegern.

Men Italien har överraskat, de spelade 0-0 mot Finland som i sin tur förlorade med 5-0 mot Sverige. Fast Italien slog Danmark som spelade oavgjort mot Sverige. Motståndet är bra men förhoppningsvis vinner Sverige det här.

Skador som stör
Det svenska landslaget har dock drabbats av skador på nyckelspelare. Sofia Jakobsson dras med hjärnskakning och är definitivt borta. Kosovare Asllani har en fotskada men kan spela, frågan är om man borde.

Utan Asllani saknar Sverige en viktig kugge i det offensiva spelet. Det vore onödigt att slita på henne och om det finns möjlighet att Asllani blir spelklar så behövs hon i slutspelet.

Italien går för seger
Den 19 åriga backen Cecilia Salvai räknas som ett framtidsnamn inom italiensk fotboll och hon säger på Dam-EM:s officiella hemsida att Italien går för 3 poäng.

Salavi tror att Italien har goda chanser att slå Sverige och ta hem gruppsegern. ” Vi är självklart inte nöjda ännu. Vi går för tre poäng”, säger hon.

Matchstart är 20.30 och den spelas på Örjans Vall. Samtidigt spelas matchen mellan Danmark – Finland på Gamla Ullevi.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in