In- och utvända konstvärld väcker nya känslor

By on 7 juni, 2023
Konstverket ”En krypande känsla” som visas i utställningen.
Foto: Magnus Thierfelder Tzotzis

Lördag 10 juni öppnar sommarens utställning ”En krypande känsla” av Magnus Thierfelder Tzotzis. Enligt Thierfelder Tzotzis världsordning är verkligheten såsom vi ser, och han väljer att se den in- och utvänd.

Genom att nyttja språket och rummens böjliga karaktär är utställningen en berättelse om en tidsanda. Det är med till synes enkla medel som vardagliga objekt och symbolers ursprungliga betydelse förskjuts för att skapa meningsfullhet.

– Utställningen rymmer framställningar om staden som en plats för det gemensamma, sett i ett annat ljus, till exempel genom kajornas perspektiv. Bildliga situationer ställer vår automatiserade läsning av tillvaron på ända och ger utrymme för känslor som uppgivenhet och förtröstan, men också en känsla av magi över det som finns överallt omkring oss, säger Jun-Hi Wennergren Nordling, intendent på Örebro konsthall.

Vernissage med konstnärssamtal

Lördagen 10 juni kl. 13 invigs utställning och följs av ett samtal mellan Magnus Thierfelder Tzotzis och producent Mirka Kylmäaho. Utställningen pågår till och med 20 augusti.

Om konstnären

Magnus Thierfelder Tzotzis bor och verkar i Malmö. Han har ställt ut på bland annat Moderna museet, Malmö Konsthall och Bonniers Konsthall och utför flera konstnärliga gestaltningar runtom i Sverige. I Kulturkvarteret kan du ta del av det permanenta verket ”Den kultiverade kajan”, som består av tre skulpturala delar som du hittar på bibliotekets första och andra våning samt på taket.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login