Indiska lanserar ”A Better Choice” vi vill göra det enklare för kunder att göra mer hållbara val

Av på 21 maj, 2022
Bild: Indiska

Indiska vill förenkla för kunder att göra mer hållbara val, och lanserar därför märkningen ”A Better Choice”. Det är en del av Indiskas arbete med att ställa om till mer hållbara material som har lägre miljöpåverkan.

Indiskas definition av ett mer hållbart material innebär att fibern kommer från en förnybar eller återvinningsbar källa, är framställd med mer resurseffektiva metoder än motsvarande konventionell fiber och/eller har en tredjepart-certifiering som bevisar spårbarheten. Den ska dessutom vara biologiskt nedbrytbar eller återvinningsbar.

Definitionen gäller i nuläget för textila material, men ska uppdateras med material för Home och Accessories. Utöver en produkts råmaterial, är planen att fler faktorer kring cirkularitet och produktionssätt kommer att ingå framöver.

A BETTER CHOICE-märkningen kommer att finnas på plagg som består av mer än 50 % mer hållbart material i både butik i Örebro och online.

– Det här kommer att förenkla för våra kunder att göra mer hållbara val. Andelen A BETTER CHOICE-produkter ska öka varje år, med målsättningen att nå 100% av sortimentet år 2025″, säger Indiskas hållbarhetschef, säger Bodil Jönsson Lindgren.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa Indiska

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in