Inför E18-derbyt mot Västerås.

Av på 19 mars, 2013

Efter en dags vila och med en måndagsträning i benen reser Örebro i morgon längs med E18 för att möta Västerås i ABB Arena.

Västerås med Matthew Fornataro i spetsen kunde ta en mycket meriterande seger över Timrå i lördags. Fornataro satte den enda straffen i straffläggningen och Västerås kunde inkassera 2 poäng inför 4902 åskådare i ABB Arena.

Örebro lyckades att vända 0-2-underläge till en 5-2-seger mot Leksand i lördags. De 5065 åskådarna fick se Örebro spela sin kanske bästa tredjeperiod i år när Conny, JW och Kalle Olsson gjorde varsitt mål. Även Anders Eriksson fortsatte att leverera.

– Jag tycker vi spelade ok ändå i första perioden men slarvade lite i egen zon. Sen i paus till andra snackade vi om att vi måste gå ut och våga spela vårt anfallsspel. När vi fick vårt första mål så kändes det som att vi tog över matchen totalt. Vi tog verkligen tag i allting och spelade rejält över hela banan, säger Anders Eriksson.

Anders, som verkligen har höjt sitt spel under PlayOff- och Kvalserien, satte det viktiga 1-2-målet.

– Jag har pucken i egen zon och lägger upp den till Kalle (Olsson) och sen åker jag bara rätt in framför mål med klubban i isen. Jag såg inte ens att Bobbo passade mig, det bara small till på bladet och styrdes in. Det var en skön känsla.

Du har gjort mål i fyra raka matcher nu – Är det ”Kvalserie-Anders” vi får se just nu?

– Ja (skratt), vi får väl kalla det för det. Äh, men min säsong har ju inte varit bra i sin helhet. Grundserien är jag väldigt missnöjd med. Det kan väl bero lite på att jag var skadad i knäet i 1-2 månader i början av säsongen. Då kunde jag inte köra riktigt ordentligt med benstyrka och tappade således lite av min fart.

– Men jag har känt mig starkare och starkare för varje vecka som gått och jag har ju fått spela varje match. Det betyder väldigt mycket även fast det inte har gått så bra. Har ju fått spela både powerplay, boxplay och 5 mot 5. Det känns som att jag har växt in i det nu på slutet, berättar Anders.

Efter lördagens match fick spelarna ledigt under söndagen för att vila upp sig så gott det går. På dagens träning var det full fokus på derbyt mot Västerås.

– Det ska bli kul och spännande. De har spelat bra och vi har spelat bra. Det kan bli en riktigt härlig batalj tror jag. Spelar vi som vi kan så har vi en god chans att vinna.

Avslutningsvis, hur många mål blir det från din klubba i morgon?

– Hur många mål spelar ingen roll. Bara vi vinner så är jag hur nöjd som helst, avslutar Anders Eriksson.

Källa

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in