Inför matchen Örebro – BIK Karlskoga.

Av på 11 mars, 2013

Örebro har idag chansen att säkra en plats i kvalserien. Det var något som man efter första mötet med Djurgården kanske inte riktigt hade förväntat sig. Men Örebro har rykt upp sig och tog en viktig seger mot BIK borta och två mot Oskarshamn.

Resultaten har också varit på Örebros sida då Djurgården och BIK förlorat viktiga matcher som de borde vunnit. Nu har BIK fortfarande chansen att gå vidare och Djurgården har en mikroskopisk chans. Det är bara Oskarshamn som är av hängda.

Därför blir kvällens match mellan Örebro och BIK Karlskoga riktigt intressant, inte bara för att det är ett hett derby. Utan matchen kan vara helt avgörande för vilket lag som går vidare till kvalserien. Även om Örebro har 2 poäng tillgodo kan de mycket väll missa årets kvalserie.

Förlorar man mot BIK ikväll ligger man 1 poäng efter och måste slå Djurgården på bortaplan, en match som inte är rolig att spela om den skulle vara helt avgörande. Samtidigt måste BIK förlora 2 poäng mot Oskarhamn för att Örebro ska gå vidare.

Ikväll kommer det också visa sig vilket lag som kan spela med press. Örebro har tidigare visa att de inte klarat av det. Men i året Allsvenska har Örebro inte riktigt gått som förväntat, pressen försvinner då de inte längre är favorit.

Karlskoga är dock en underdog som även de inte spelat med samma press. Årets flopp i Allsvenskan är Djurgården som i dagsläget verkar bli kvar i Allsvenskan ytligare ett år till. Frågan är om de blir ett nytt Leksand och kommer år efter år misslyckas med sina återtåg.

Det kommer bli en tuff och jämn match, men Örebro måste vinna ikväll och eftersom även Karlskoga måste det så kan inget av lagen gå på för mycket säkerhet. Men Örebro har seriens bästa försvar och ikväll vinner de på grund av det.

Matchen slutar 2-0 till hemmalaget Örebro.

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in