Infra-Con Gasellvinnare 2021 i Örebro

By on 20 oktober, 2021

På tisdagskvällen, den 19 oktober, utsågs Gasellvinnarna i Värmland, Västmanland och Örebro på en gala som hölls på Nöjesfabriken i Karlstad.

Affärstidningen Dagens industris Gasellundersökning, Sveriges största tävling i tillväxt, genomförs i år för 22:a året i rad.

…………….

Örebro

Betong- mark och anläggningsföretaget Infra-Con i Örebro är Örebros Gasellvinnare – länets snabbast växande företag enligt Dagens industris Gasellkriterier. Bolaget har de senaste tre åren ökat omsättningen med hela 2286 procent till 217,9 miljoner kronor, och har 80 anställda.

Bolaget drivs av grundaren Jonas Sjöström som på sitt förra jobb såg ett stort behov hos elbolagen att bygga om sina ställverk. Det var dock inte aktuellt att gå vidare med det hos den dåvarande arbetsgivaren, så Jonas Sjöström startade eget.

I början av 2020 utvidgades verksamheten med en markavdelning vilket gjort att Infracon idag konkurrerar med jättar som NCC och Skanska när det gäller väg- och brobyggen.

”Vi kombinerar markjobb och betongjobb, vilket inte är en så vanlig kombination. Vi äger hela processen vilket gör att det för en beställare krävs mycket mindre samordning”, säger Jonas Sjöström, Årets Gasellundersökning i Sverige.

Infra-Con går nu vidare till riksfinalen som avgörs i Blå Hallen i Stockholms stadshus i början av December 2021, där man har chansen att bli utsedd till Årets Supergasell.

…………….

Värmland

Stodene Markarbeten i Karlstad är Värmlands Gasellvinnare – länets snabbast växande företag enligt Dagens industris Gasellkriterier.

Bolaget har de senaste tre åren ökat omsättningen med 695 procent till 10,1 miljoner kronor, och har i dag 12 anställda. Stodene Markarbeten drivs av Anders Nybakk som startade bolaget 2016.

Att det blev eget företag för Anders Nybakk var ingen slump. Redan som tolvåring fixade han jobb genom att klippa gräsmattor åt grannar. Efter studier i Karlstad hamnade han sedan i markbranschen.

”Jag tog rygg på de som var duktiga för att lära mig mer. Jag har alltid varit intresserad av det och inspireras av kunniga och duktiga människor som brinner för det de gör”, säger han.

…………….

Västmanland

Städföretaget Proffas i Mälardalen är Västmanlands vinnare – länets snabbast växande företag enligt Dagens industris Gasellkriterier. Bolaget har de senaste tre åren ökat omsättningen med 912 procent till 15,8 miljoner kronor, och har 17 anställda.

Bolaget drivs av ägarna Keihan Darvishi och Attila Farkas som grundade företaget 2015. Båda växte upp i socialt utsatta områden och har haft svårt att komma in i arbetslivet. För Keihan Darvishi var det nära att gå snett, han hade tröttnat på att alltid få nej när han sökte jobb, på att aldrig ha pengar.

”Jag planerade för att göra ett värdetransportrån. Jag var desperat”, säger han.

Men när han väl fick ett jobb kände hans sig sedd och behövd och ändrade inställning helt. Nu vill han och Attila Farkas ge andra utsatta chansen de inte själva fick.

”Det är många utrikesfödda som söker sig hit för att de inte får något annat jobb. Den bästa känslan är att se hur de växer, lär sig språket och känner att de har ett värde. De tjänar pengar och kan kanske så småningom köpa en bostad”, säger Keihan Darvishi.

…………….

Sammanlagt 657 svenska företag klarar i år kraven för att utses till Gaseller. Det är en rejäl minskning jämfört med i fjol, då 879 företag klarade Gasellkriterierna (efter revidering).
Antalet Gaseller län för län 2021 (antalet 2020 inom parentes)

Värmland: 11 (16)
Västmanland: 15 (20)
Örebro 14 (16)

Gasellföretagen skapar mängder av nya jobb där de är verksamma.
I Värmlands län har årets 11 Gasellföretag anställt 207 personer de senaste tre åren.
I Västmanlands län har årets 15 Gasellföretag anställt 127 personer de senaste tre åren.
I Örebro län har årets 14 Gasellföretag anställt 227 personer de senaste tre åren.

Vad är en Gasell och vem vinner?

Gasellföretagen lever upp till följande hårda kriterier.

Ett Gasellföretag:

  • omsätter minst 10 miljoner kronor och har minst 10 anställda.
  • har mellan 2017 och 2020 minst fördubblat sin omsättning och ökat den varje år.
  • har under samma period också varit lönsamt.
  • har i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  • har sunda finanser.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa Dagens Industri
Det är alltid företagets fyra senaste årsredovisningar som ligger till grund för Gasellundersökningen. Det företag som har vuxit snabbast i ett län vinner Gaselltävlingen i det länet. Tillväxten mäts som ökning av omsättningen. Årets Supergasell, Sveriges snabbast växande företag, utses på Dagens industris digitala Gasellgala den 1 december. Då kommer även hederspriserna Årets Impactgasell, Årets Kvinnliga Gasell och Årets Framtidsgasell att delas ut.

You must be logged in to post a comment Login