Inga anbud i upphandlingen av förlossningen i Karlskoga

Av på 31 augusti, 2021
Arkivbild

När upphandlingen av förlossningen vid Karlskoga lasarett summeras står det klart att det inte har kommit in något anbud från någon privat aktör. Därmed avbryter hälso- och sjukvårdsnämnden upphandlingen. Istället återupptas arbetet för att återstarta förlossningsverksamheten i egen regi.

– Vi kan konstatera att det saknas intresse från marknaden om att bedriva förlossningsverksamhet i Karlskoga. Samtidigt kvarstår uppdraget att förlossningsverksamhet ska erbjudas vid både Universitetssjukhuset i Örebro och vid Karlskoga lasarett. Arbetet för att öppna förlossningen igen fortsätter därför nu i egen regi, säger Karin Sundin (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Avstampet för att kunna återöppna förlossningsverksamheten i Karlskoga i egen regi igen blir utredningen ”Hälso- och sjukvårdsdirektörens plan för att återöppna förlossningen vid Karlskoga lasarett” som presenterades för hälso- och sjukvårdsnämnden i februari år 2020, före beslutet om att gå vidare med upphandling av förlossningsverksamheten.

– I dag gav nämnden hälso- och sjukvårdsdirektören i uppdrag att återkomma till nästa sammanträde, den 29 september, med en reviderad plan och en justerad tidplan för ett skyndsamt återöppnande av förlossningen i Karlskoga, säger Karin Sundin.

Hälsa | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Region Örebro Län

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in