Inget avtal mellan ComHem/Boxer och Discovery

By on 4 september, 2017

Hundratusentals svenska tittare såg ett jublande Sverige besegra Vitryssland med 4-0 i VM-kvalet ikväll, men förhandlingarna mellan ComHem/Boxer och Discovery är mer infekterade än någonsin. 

– ComHem/Boxers senaste bud är ett dåligt skämt snarare än en seriös förhandling. Och jag är chockad över att Sveriges största TV-distributör blåljuger på Facebook och hävdar att de accepterat vårt senaste bud. Det finns ingen som helst sanning i det påståendet, säger Henriette Zeuchner, VD för Discovery Networks Sweden.

– Igår gav vi ComHem/Boxer ett nytt erbjudande där vi sträckte oss mycket långt för att gå dem till mötes. Det vi nu ber ComHem/Boxer om per hushåll och år – som ersättning för vad de begär av oss – skulle inte ens räcka till en kopp kaffe, säger Henriette Zeuchner.

ComHem/Boxer vill straffa Discovery

– ComHem/Boxer valde idag att återkomma till oss med en bomb i förhandlingarna: I deras helt nya – och bisarra – förslag kräver de att vi ska betala DEM en enorm summa pengar för att ens få komma tillbaka till deras plattform. De antydde även att det var straffet för att vi stått upp emot dem, säger Zeuchner. ComHem/Boxer kontrollerar över 50% av den svenska TV-marknaden och har vinstmarginaler på nära 50%. Det ser ut som ComHem/Boxer nu använder sin storlek för att diktera villkoren. Var det verkligen avsikten när den svenska konkurrensmyndigheten godkände ComHems köp av Boxer?

”Vi accepterar inte ComHem/Boxers översitteri”
– Under de senaste åren har ComHem fortsatt att öka avgifterna för sina kunder – och stoppat allt i sin egen ficka. Inte ett öre har alltså gått till produktion av de svenska underhållningsprogram och de svenska sportsändningar som ComHem/Boxer vill ha av oss. Det här är helt enkelt inte hållbart – och vi accepterar inte det här översitteriet från ett företag som tror att de kan bete sig som en monopolist, säger Zeuchner. I det här sorgliga och beklagliga läget vädjar vi till alla som har möjlighet och som tycker om våra program och våra sportsändningar, att börja söka andra alternativ för att se våra kanaler – vi har långtidsavtal med alla de andra distributörerna i Sverige, bland annat Canal Digital, Telia, Bredbandsbolaget, Sappa, IP Sweden, Hoist och Otrum.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login