Inget avtal mellan Telia och Discovery

By on 8 juni, 2017

Inget avtal mellan Telia och Discovery, 1,5 miljoner tittare har förlorat Discoverys kanaler.

–  Idag är en sorglig dag. Vi förhandlade med Telia under gårdagen och långt in på natten till idag för att hitta en lösning, men Telia beslutade beklagligt nog att inte sända våra kanaler. Telia fortsätter att hävda att vi inte går att komma överens med. Men för att sätta saker i perspektiv: Telia har höjt sitt pris för sina kunder med 1000 kronor under de senaste åren. Men höjningen de erbjuder oss, räknat per kund och år, motsvarar bara ett mikroskopisk fragment av den summan för oss att göra TV-program för. Dessutom vill Telia kunna reglera vad som sker med vårt avtal om vi inte gratis ger dem TV-sporträttigheter vi köper i framtiden. Dessa krav är helt absurda, säger Dan Panas, kommunikations- och presschef på Discovery Networks.

Cirka 1,5 miljoner svenska TV-tittare har nu förlorat tillgången till Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery ID, Discovery Science, Discovery Channel och Discovery World.

– Vi har gjort allt för att komma fram till en positiv lösning med Telia, vi har erbjudit dem alla de rättigheter de har begärt och vi har sträckt oss långt för att nå en överenskommelse. Tyvärr har nu Telia fattat beslutet att inte sända våra kanaler mer. Vi kommer ändå att göra allt vi kan för att få till ett nytt avtal. Vår dörr till förhandlingar står öppen, säger Panas.

Under denna vecka är Kanal 5 Sveriges landslagskanal och visar den högintressanta VM-kvalmatchen mellan Sverige och Frankrike fredagen den 9 juni samt det folkkära svenska damhandbollslandslagets avgörande VM-kvalmatcher 10 juni och 13 juni.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login