Inget lyckat slutspel för Sealift och Olympique Örebro

Av på 24 januari, 2015

Åtta damlag och sexton herrlag hade via sju kvalspel runtom i landet kvalificerat sig till finalen i Korpens nationella innebandyturnering Sweden Floorball Cup. När turneringen, som spelades i Nyköping, var färdigspelad stod Linköpingslaget After Work som segrare i damturneringen. Herrarnas turnering slutade med seger för hemmalaget Best Promotion, från Nyköping.

Det var inget lyckat slutspel för örebrolagen Sealift och Olympique Örebro som inte riktigt nådde toppen.

Lagen kom från hela landet till Nyköping i helgen när finalen i Sweden Floorball Cup avgjordes på Rosvalla Arena. Sju kvalorter, från Luleå i norr till Malmö i söder, har under hösten spelats för att utse finallagen.Under finaldagen spelades 46 matcher i fyra olika hallar på Rosvalla Arena och till slut fanns bara finallagen på dam- och herrsidan kvar i turneringen.

I damfinalen möttes Team Baccardi från Valbo och Linköpingslaget After Work. En jämn finalmatch, med ramträffar för båda lagen, avgjordes först i slutminuterna när After Work fick in det avgörande 1-0 målet. Laget försvarade därmed sin titel och vann Sweden Floorball Cup för andra året i rad. Lagkapten, Anna Rhöös, var såklart väldigt nöjd efter slutsignalen.

– Det känns fantastiskt. Vi började dagen riktigt segt och förlorade mot Team Baccardi i gruppspelet så det känns skönt att vi fick chansen till revansch i finalen.

I herrfinalen möttes Svarta Braxen från Luleå och Nyköpingslaget Best Promotion. Matchen blev högdramatisk och efter full tid var ställningen 1-1. Halvvägs in förlängningen avgjorde Best Promotion efter ett riktigt klassmål. Matchvinnare, med ett vackert skott på volley, blev den före detta fotbollsspelaren Jani Toppinen. Jani hade ett stort leende på läpparna efter finalen

– Allt känns otroligt härligt, både att vi vann och att jag fick avgöra finalen! Jag kände mig riktigt seg i början av dagen och behövde tydligen några matcher för att komma igång. Det var kanske tur att jag inte brände allt krut i början, säger matchvinnaren.

En lycklig arrangör
Lasse Eklund från arrangören Korpen Nyköping var mycket nöjd efter en högintensiv finaldag.

– Det verkar som att lagen är nöjda med arrangemanget, det är det viktiga. Det har varit en härlig stämning runtom i hallarna under dagen. Spelarna och domarna har tillsammans hittat en perfekt mix mellan glädje och allvar. Precis det som idrott handlar om. Jag är en trött men mycket glad arrangör, säger Lasse.  

Mer info
Korpen har arrangerat Sweden Floorball Cup sedan 1994 (då med namnet Jolly Cup). Under åren har turneringen växt stadigt och är i dag ett viktigt komplement till Korpens ordinarie seriespel i innebandy. Cupen är öppen för alla icke licensierade spelare.

Örebronyheter, Innebandy

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in