Inget stopp i Örebro som tog fjärde raka segern.

Av på 23 mars, 2013

Just nu går Örebro som tåget, de spelar en effektiv förvarshockey och får in de viktiga målen som gör att de vinner. Matchen mot SSK var en jämn historia där bottenlaget hela tiden krigade för komma tillbaka i kvalserien.

Men Örebro visade styrka när man tog ledningen och kom tillbaka efter en SSK kvittering. Det som också var ett plus för Örebro idag var att deras checkingspelare gjorde mål. Både Emil Kåberg och Niklas Lihagen klev fram och gjorde viktiga mål för de rödvita.

Period 1:
Det är SSK som tar kommandot, laget ligger sist och måste börja vinna och det syns. Det åker mycket skridskor och sätter ett högt tempo. Men Örebro håller ifrån och ca 6 min in i perioden kan Niklas Lihagen sätta 0-1 till bortalaget. Målet tände Örebro som fick mer fart och styrka och SSK:s uppförsbacke vart bara större. Dock misslyckas Örebro med att förvalta ett 5 mot 3 överläge och perioden slutar 0-1 till ÖHK.

Period 2:
Ombytta roller i den andra perioden då Örebro börjar betydligt bättre än SSK. Men det är hemmalaget som gör målet. Veteranen Michael Nylander sätter 1-1 på en snygg styrning ca 6 min in i perioden. Likande situation som Lihagens mål. Dock varade glädjen inte för SSK då Emil Kåberg 09.31 sätter 1-2 för Örebro. Och de rödavita kom tillbaka ganska fort. Det blir också slutresultatet i andra perioden.

Period 3:
SSK måste komma tillbaka men det börjar inte bra för hemmalaget. 20 sek i den tredje perioden kommer Kalle Olsson fri och sätter 1-3 till Örebro. Bortalaget ser allt mer ut som en oslagbar vinnarmaskin som tuggar sig allt närare elitserien. Men allt är inte guld i Örebro, laget lyckas än en gång inte förvalta ett 5 mot 3 läge i powerplay. Där måste klubben jobba vidare på. Saken blir inte bättre av att SSK reducerar med ca 8 min kvar av matchen. Och mot slutet av perioden tryck hemmalaget på men får aldrig in kvitteringen. Örebro vinner sen fjärde raka match.

Södertälje – Örebro 2-3 (0-1,1-1,1-1)
Södertälje: Michael Nylander, Jonas Andersson
Örebro: Niklas Lihagen, Emil Kåberg, Kalle Olsson
Skott: 16-27
Publik: 4255

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Emil Kåberg, Örebro
Veteranen Kåberg växer mer och mer i kvalserien. Han visar verkligen upp att han har spelat avgörande matcher förut, hans erfarenhet och mentalitet lyfter hela Örebro.

svampsvamp
Kalle Olsson, Örebro
Satte det avgörande 1-3 målet ikväll, kunde även gjort ett mål till i tom bur men missade. Fast jag tycker ändå Olssons slit ska belönas, han konto ligger på plus som man brukar säga.

svamp
Thomas Edström, Örebro
Han ger allt i varje match men har under kvalserien höjt sig ytligare en nivå. Det Thomas saknar i längd tar han igen i snabbhet och effektivt arbete.

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in