Innebandy – Målshow av Sveriges U19-herrar

By on 4 november, 2016

Sveriges U19-herrar vann sin första match i Euro Floorball Tour i Växjö med 8-5. Och det var Partilles Kalle Bylund som la grunden till segern redan i den första perioden med två mål.

– Jag fick sätta standarden lite, säger han.

Sveriges förstakedja med Jönköpings Otto Weidman, Sirius Mattias Jansson och Partilles Kalle Bylund fick verkligen en bra start på karriären i blågult. Efter ett tidigt 1-0-mål för Tjeckien satte de i gång. Först satte Jansson 1-1 framspelad av Bylund. Sedan gjorde Bylund själv 2-1 och 3-1.

Det var riktigt skönt att få stänka dit dem direkt. Jag fick sätta standarden lite. Vi gjorde det jättebra innan, vi gjorde det lätt för oss. Det var underbart, säger Kalle Bylund.

Kaptenen Otto Weidman imponerade också och spelade fram till Bylunds båda mål. I den andra perioden gjorde han på egen hand 5-2.

Det var kul. Det var mycket fram och tillbaka, men jag spelade med duktiga spelare i min femma. Det var lätt att spela bra i dag, säger Otto Weidman.

Inför den sista perioden stod det 5-3 till Sverige, och då kom också den tjeckiska pressen. Reduceringen till 5-4 kom snyggt på volley, men i stället för en kvittering kunde Salems Kevin Haglund sätta 6-4 assisterad av RIG Umeås Filip Björk. Minuter senare petade Otto Weidman in 7-4 från nära håll. Mattias Jansson pricksköt sedan 8-4 i powerplay.

Matchen slutade 8-5.

I morgon klockan 18.15 möter Sverige Schweiz i Fortnox Arena i Växjö.

Det finns mycket att slipa på. Vi kan bli mycket noggrannare med boll. Vi släppte till för mycket kontringar och tappade boll när vi ska spela enkelt, säger Otto Weidman.